Besparen met een eigen laadpaal

Het lijkt over een paar jaar de standaard te worden: elektrisch rijden. Doordat het aantal elektrische auto’s in het straatbeeld toeneemt, zie je ook steeds meer laadpalen bij mensen thuis. Maar waarom zou je een eigen laadpaal aanschaffen als er ook steeds meer openbare laadpalen bij komen?

De voordelen van elektrisch rijden

Hoewel veel mensen nog veel beren op de weg zien ten opzichte van elektrisch rijden, zitten er wel degelijk voordelen aan elektrisch rijden. De kans is groot dat over een tijd het alleen nog mogelijk is om elektrisch te rijden. Als je dus nu al overstapt dan ben je er tegen die tijd al helemaal aan gewend. Hoewel het een redelijke investering vraagt om een elektrische auto aan te schaffen, ben je op den duur goedkoper uit. Elektriciteit is namelijk een stuk goedkoper dan benzine. En het wordt helemaal voordelig als je jouw auto oplaadt via zelf opgewekte energie. Daarnaast is een elektrische auto goed voor het milieu.

Een eigen laadpaal aanschaffen

Nog een voordeel om elektrisch te gaan rijden is dat je de auto voor de deur kunt opladen en dus niet naar het tankstation hoeft. Maar waarom zou je een laadpaal voor thuis aanschaffen? Er zijn genoeg openbare laadstations en dit aantal zal ook alleen nog maar groeien. Ten eerste is het super handig om altijd je auto te kunnen opladen als je thuis bent. Doe je dit ‘s nachts, dan heb je in de ochtend altijd een opgeladen auto. Daarnaast betaal je jouw normale stroomtarief. Dit is een stuk lager dan wat je betaalt bij openbare laadstations. Bij een snellaadstation kunnen de kosten zelfs drie keer hoger uitvallen! Thuis laden zorgt er dus voor dat elektrisch rijden nog goedkoper wordt.

Laat je laadpaal goed aansluiten

Kies eerst een laadstation wat geschikt is voor jouw auto. Deze kun je bijvoorbeeld aanschaffen bij Elektramat. Hier kun je ook terecht met al jouw vragen en daardoor vind je de meest geschikte laadpaal voor jouw situatie. Vervolgens is het van groot belang dat de laadpaal op de juiste manier aangesloten wordt. Zo voorkom je schade aan de auto en behoud je de levensduur van het laadstation. Schakel hiervoor een professional in en gebruik goede elektromaterialen. Je kunt hier het beste in investeren, zodat je veilig en optimaal kunt genieten van jouw elektrische auto.

Ook relevant