Notarissen vergelijken – hoe doe je dat?

Je hebt een notaris nodig bij trouwen, koop of verkoop van een huis of start van je eigen bedrijf, maar ook minder feestelijke aangelegenheden, zoals het opstellen van een testament of bij een scheiding. In veel gevallen is tussenkomst van een notaris zelfs verplicht. De meeste mensen willen zulke zaken juridisch zo snel, maar ook zo goed mogelijk geregeld hebben. In dit artikel word je op weg geholpen met de selectie van een notaris. 

Zoeken in je buurt

Je zoekgebied beperk je vaak tot een bepaalde straal vanaf je woning. Naar de notaris gaan is niet iedereens favoriete uitstapje en het gebeurt vaak onder werktijden. Daarom oriënteer je logischerwijs bijvoorbeeld op notarissen in Tilburg als je in Tilburg woont. Vervolgens vergelijk je kwaliteit en prijs. 

Kwaliteit

Bij DeGoedkoopsteNotaris vind je het aanbod notarissen in jouw buurt. Wat de prijs ook is, een notaris met een gemiddelde van 2 van de 5 sterren zal je waarschijnlijk geen fijn gevoel geven. Natuurlijk let je er wel op dat dit een gemiddelde is op basis van meer dan enkele beoordelingen. Het is ook aan te raden om de inhoud van de beoordelingen te lezen. We kennen allemaal wel een voorbeeld van iemand die gefrustreerd is om iets anders en ongerelateerde (rechts)personen hierbij betrekt in een slechte review. Het aantal sterren staat dus niet altijd garant voor goede of slechte kwaliteit. Door verder te lezen, krijg je een beter idee van de kwaliteit van een notaris. 

Prijs

Na de selectie van notarissen in jouw buurt met goede beoordelingen is het tijd om hun tarieven naast elkaar te zetten. Ook dit kan gemakkelijk via DeGoedkoopsteNotaris.nl, zelfs op basis van wat voor soort notariële akte jij nodig hebt. Verder kunnen de kosten nog afhangen van jouw situatie en behoeften. Het mooie van deze vergelijkingssite is dat de mensen hierachter vaak nog korting voor je hebben onderhandeld. 

Ook relevant