Besparen op kantoorinrichting: 3 tips

Ga je binnenkort voor het eerst verhuizen naar een heus bedrijfspand? Of ga je over naar een groter pand? Of zijn je huidige kantoormeubels simpelweg aan vervanging toe? Dan is het tijd om te gaan shoppen. Belangrijk om het kantoor vorm te geven en jezelf en je medewerkers een comfortabele plek te geven om te werken. Dat niet alleen. De kantoorinrichting speelt ook een belangrijke rol in de eerste indruk van de klant. Kortom: genoeg redenen om extra aandacht aan de kantoorinrichting te besteden. Maar wat als je slechts een beperkt budget hebt? Of als je het simpelweg zonde vindt om hier veel geld aan uit te geven? 

Dan zijn er gelukkig ook nog genoeg manieren om te besparen. Maar hoe pak je dit aan zonder op kwaliteit en comfort in te leveren? We zetten enkele tips op een rij.

1. Let op de belangrijkste elementen 

Besparen is goed, maar weet wel waar je op bespaart. Zo zijn er verschillende elementen binnen een kantoorinrichting die extra aandacht verdienen. Besparen mag niet ten koste gaan van de ergonomie bijvoorbeeld. Dit betekent overigens ook niet dat je bakken met geld uit moet geven. 

Bij www.havic-kantoormeubelen.nl/ vind je enkel kwalitatieve en ergonomische kantoormeubelen. Tegelijkertijd hebben ze ook regelmatig mooie acties en producten die voor een outletprijs worden verkocht. Als je een beetje rondkijkt en vergelijkt, kan je al heel veel geld besparen. 

Zorg er in elk geval voor dat alle bureaus en bureaustoelen van goede kwaliteit en ergonomisch zijn. Dat is misschien wat duurder dan wanneer je voor een simpel exemplaar zou kiezen, maar het levert je op de lange termijn ook veel op. Wist je dat ergonomische bijvoorbeeld de gezondheid van je medewerkers positief kunnen beïnvloeden? Met een ergonomische houding verbetert niet alleen hun gezondheid (minder ziekteverzuim!), maar neemt de productiviteit ook aantoonbaar toe. Genoeg reden dus om voor ergonomische zit sta bureaus en stoelen te kiezen. Besparen doe je vervolgens op de dingen die wat minder belangrijk zijn. 

2. Kies voor tweedehands 

Ben je op zoek naar meubels die iets minder van belang zijn, maar niet mogen ontbreken op kantoor? Dan kan je gerust kijken of er tweedehands iets aangeboden wordt. Soms zien we dat er complete interieurs worden aangeboden. Bijvoorbeeld door bedrijven die failliet zijn gegaan en nu alles voor een spotprijs proberen te verkopen. Doe hier zeker je voordeel mee.

Wel is het belangrijk om op de kwaliteit en ergonomie van de meubels te letten. Hoe graag je ook wilt besparen, het is zonde als je hierop in moet leveren. Dat komt de productiviteit en de gezondheid van jezelf en je medewerkers immers niet ten goede. 

3. Andere manieren om te besparen 

Natuurlijk zijn er ook nog tal van andere manieren om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan besparen op zakelijke energie. Vaak wordt onderschat hoe groot het effect van de energiecrisis op de zakenwereld is geweest. Bedrijven hebben hier echter ook flink onder te lijden. Hun vaste lasten zijn flink omhoog gegaan. Besparen op zakelijke energie is dan ook een goede manier om de bedrijfskosten lager te houden. Zo hou je ook weer geld over voor kwalitatieve kantoorinrichting. Kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben op de energierekening. Laat je hier dus goed over informeren en onderneem waar nodig actie. 

Ook relevant