fotoprinters

Beste fotoprinter van 2021 Getest

Tegenwoordig kun je niet meer zonder een goede fotoprinter. Hiermee druk je foto’s af die je met je mobiele apparaten maakt. Dat kunnen foto’s van de eerste verjaardag van jouw kindje zijn, maar natuurlijk ook vakantiefoto’s of plaatjes van andere bijzondere gelegenheden. Zonde om op jouw tablet of telefoon te laten staan toch? Om ze professioneel af te kunnen drukken heb je een goede fotoprinter nodig. Maar welke kies je dan? Tegenwoordig heb je enorm veel keuze tussen verschillende modellen, mogelijkheden en functies. Een gewone printer voor thuisgebruik is vooral geschikt voor het uitprinten van documenten en teksten. Ze beschikken in veel gevallen niet over de geavanceerde technologie die nodig is om professionele foto’s af te kunnen drukken. Ben je op zoek naar een goede printer voor al jouw dierbare herinneringen? In deze koopgids voorzien we je graag van de informatie die je daarvoor nodig hebt. Als je op zoek bent naar de beste fotoprinter van 2021, dan maak je aan de hand van deze lijst altijd een goede keuze. 

Wat is een fotoprinter?

Een fotoprinter is bijzonder makkelijk in gebruik. Ze drukken jouw foto’s af in de meest heldere kleuren in combinatie met kwalitatief fotopapier. Een dergelijke printer sluit je eenvoudig aan op jouw smartphone of tablet. Je kunt de printer dus direct vanaf het mobiele apparaat opdracht geven om te printen. De meeste fotoprinters hebben daartoe meerdere mogelijkheden. Daarbij kun je denken aan een bluetooth verbinding, het gebruik van een USB, een applicatie of in combinatie met een wifi verbinding. Een fotoprinter kent verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een compacte printer die zo klein is dat je hem eenvoudig met je meeneemt. Handig als je op locatie wilt kunnen printen of als je op vakantie gaat. Ook zijn er A3 fotoprinters. Met deze apparaten heb je de mogelijkheid om af te kunnen drukken in verschillende formaten. Deze fotoprinters worden vaak zakelijk of professioneel gebruikt.

De beste fotoprinters van 2021

1. HP ENVY Photo 6230

De HP ENVY fotoprinter is een echte alleskunner. Met deze fotoprinter kun je niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopieën maken. Draadloos afdrukken vanaf een mobiele device behoort tot de mogelijkheden. Deze printer werkt namelijk probleemloos via het wifi netwerk in huis. In combinatie met de applicatie geef je de printer eenvoudig opdracht tot het afdrukken van de mooiste foto’s, maar houd je ook de status van de inkt of het papier bij. Deze HP fotoprinter is extra stil in gebruik en drukt papier tevens dubbelzijdig af. Ook op het heldere display van de printer zelf is informatie eenvoudig af te lezen.  

2. HP Sprocket Studio Snow

Een prachtige compacte fotoprinter van HP. Met de Sprocket Snow druk je in één handbeweging heldere foto’s af met een formaat van 10 x 15 centimeter. Dat doe je via je online album of via de galerij op je smartphone of tablet. Heb je meerdere mensen in huis of op locatie die foto’s willen afdrukken via deze printer? Geen probleem. Deze fotoprinter werkt via een bluetooth waardoor er 3 personen tegelijkertijd verbinding kunnen maken met het apparaat. Wil je foto’s afdrukken met een leuke bewerking? Gebruik dan de HP Sprocket Studio Snow applicatie. Deze fotoprinter van HP neem je door zijn kleine formaat eenvoudig met je mee. Naar een leuk feestje of op vakantie.

3. Canon PIXMA IX 6850

Deze draadloze wifi en netwerk printer van Canon kan printen tot en met A3 formaat. handig als je jouw mooie herinneringen graag wat groter af wilt laten drukken. Je kunt eenvoudig printen vanaf een smartphone of tablet door het downloaden van de speciale applicatie. Deze fotoprinter van Canon is ook geschikt om aan te sluiten binnen een kantoornetwerk waardoor het gebruik gedeeld kan worden. Besturingssystemen zoals Windows, Vista en Mac OS worden ondersteund, evenals Apple Airprint en Cloudprint.

4. Canon SELPHY CP 1300

Deze kleine fotoprinter van Canon overtuigd door zijn uitstekende kwaliteit en vele functies. Door zijn compacte formaat past hij eenvoudig in elke tas. De printer werkt via wifi waardoor je overal foto’s kunt afdrukken vanaf je mobiele apparaat. Dat doe je bij voorkeur via de Canon PRINT applicatie. Deze fotoprinter drukt jouw foto’s binnen één minuut af. Kies voor een klassiek afdruk of bewerk jouw foto’s aan de hand van de vele mogelijkheden.

5. Epson Expression Home XP-55

Met deze fotoprinter van Epson druk je via het thuisnetwerk of wifi de mooiste foto’s af. De printer is zelfs geschikt voor het afdrukken van dikker papier of kaarten. Ook kun je deze fotoprinter via jouw smartphone of tablet opdracht geven tot het printen van foto’s. Je hoeft daarvoor dus geen computer meer te gebruiken. De Epson Expression fotoprinter werkt razendsnel. Binnen 10-15 seconden kun je genieten van een heldere foto in sprekende kleuren. Dat wordt mede veroorzaakt door het geavanceerde en ingebouwde Claria Photo HD inktsysteem.

6. Canon PIXMA PRO-100S

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze printer een échte pro. Hij gaat dan ook een stap verder dan de andere PIXMA printers uit de serie. Zo beschikt deze printer over 8 cartridges waardoor de kleuren nog mooier afgedrukt kunnen worden. Print jij graag hoogwaardige kwaliteit foto’s dan is deze printer echt wat voor jou. Daarnaast kan de Pro zwaarder en dikker fotopapier aan. Zo komen de foto’s nog beter tot hun recht. Ben je een serieuze fotograaf? Met deze printer kun je tot A3+ formaat printen.

Koopgids: waar moet je op letten als je een fotoprinter wilt kopen?

Het formaat van de fotoprinter

Als je van plan bent om een fotoprinter te kopen, dan is het goed om eerst na te denken over het formaat van de printer. Je hebt namelijk compacte exemplaren, maar ook grotere fotoprinters die vooral bedoeld zijn voor thuisgebruik of op kantoor. Het voor jou geschikte formaat kun je bepalen aan de hand van waar je de fotoprinter vooral wilt gaan gebruiken. Als je thuis foto’s wilt afdrukken vanaf mobiele apparaten, dan is een groter exemplaar vaak wat fijner. Ben je veel onderweg en wil je de fotoprinter met je mee kunnen nemen? Dan kun je beter kiezen voor een kleine en compacte fotoprinter die eenvoudig in je tas past.

Afdrukformaat

Een fotoprinter drukt af in verschillende formaten. Hierbij kun je denken aan briefkaart formaat, A4 of zelfs A3. Houd er rekening mee dat compacte fotoprinters vaak afdrukken in een kleiner formaat. 10 x 15 of 13 x 18 centimeter zijn doorgaans de meest voorkomende formaten. Wil je jouw dierbare herinneringen liever wat groter printen? Kies dan een fotoprinter die in A4, A3 of beide formaten kan afdrukken. Des te groter het afdrukformaat, des te groter de printer. Je moet immers deze maat fotopapier kunnen toevoegen aan de papierlade van het apparaat.  

Verbindingen

Een fotoprinter kent verschillende verbindingen. Ze kunnen via het thuisnetwerk of de wifi werken, maar kunnen ook aangesloten worden met een USB kabel. Ook zijn er veel fotoprinters die een verbinding tot stand brengen via bluetooth. Dat is vooral handig als je onderweg bent. Jouw mobiele device moet dan wel beschikken over een bluetooth functie. Denk je na over de aanschaf van de beste fotoprinter van 2020? Let dan bij de aankoop ook even op de mogelijkheden voor wat betreft de verbindingen.

Ook relevant