Bewust en snel door het leven

Een gezond leven willen we het liefst allemaal, maar soms kan het nog best een uitdaging zijn om bewuste keuzes op een laagdrempelige of gemakkelijke manier te verwerken in je dagelijkse routines. Niet iedereen heeft tijd om elke dag naar de sportschool te gaan of uitgebreid een groene smoothie klaar te maken in de ochtend. Is dit ook iets waar jij tegenaan loopt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want in dit artikel verzamelen we een aantal tips voor iedereen die graag bewust door het leven wil gaan, maar het ook druk heeft – dus dit het liefste snel doet, bijvoorbeeld met een e bike van www.eltenerfahrradprofi.nl. Succes!

E-bike

Fietsen is gezond, maar in veel gevallen is het sneller om even de auto te pakken. Het nadeel aan de auto is echter dat je hier zelf helemaal niet bij beweegt, en dus ook je lichaam niet aan het werk zet. Door voor een flyer e bike te kiezen combineer je het beste van twee werelden: je bent in beweging, maar bent ook razendsnel van A naar B omdat de fiets dankzij de extra aandrijving ontzettend snel is.

Wandelen en bellen

De kans is groot dat je voor je baan regelmatig moet bellen om afspraken met collega’s te vervullen. Zeker sinds de coronapandemie zijn bedrijven erachter gekomen dat er heel veel is wat er via een video(belletje) al geregeld kan worden. Daarom neigen collega’s er steeds meer naar om even snel wat met elkaar via de telefoon te bespreken. Zo’n zakelijk belletje zou je uitermate goed kunnen combineren met een wandeling. Zo kom je aan je beweging zonder dat je er bewust mee bezig bent. Het mooiste van alles? Je hoeft er geen tijd voor vrij te maken, omdat je twee vliegen in één klap slaat.

Hiit workouts

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Toch hebben we niet altijd tijd om flink aan de slag te gaan met een uitgebreide work-out of yogasessie. Hoe je toch een sportsessie in je drukke werkschema kunt integreren? Kies voor een hiit workout. Bij dit type work-out gaat het om een intervaltraining van hoge intensiteit. De duur van zo’n sessie is vaak zo rond de 20 of 25 minuten, waardoor je redelijk snel klaar bent. Dat betekent echter niet dat het een makkelijke training is: hiit trainingen staan erom bekend dat je er ontzettend vermoeid van raakt. Het is dan wel weer heel goed voor je conditie.

Mealprep

Gezonde maaltijden voor jezelf klaarmaken is iets wat bijdraagt aan een gezond en bewust leven, maar niet iedereen heeft altijd tijd om deze maaltijden ook daadwerkelijk elke dag opnieuw voor te bereiden. Als jij nou ook regelmatig in tijdnood zit, probeer dan eens je maaltijden voor te bereiden. In het Engels wordt hier vaak naar gerefereerd met de term ‘meal prep’. Zo kook je bijvoorbeeld voor vijf dagen vooruit en ben je de komende dagen voorzien van een gezonde maaltijd.

5 minuten meditatie

Een hele meditatiesessie kost misschien teveel tijd in de ochtend, maar vijf minuten moet wel lukken, toch? In plaats van het nog een keer indrukken van die snooze-knop kun je ook kiezen voor een korte meditatie van vijf minuten om zo toch je dag uitgerust te kunnen starten.

Ook relevant