Een auto op afbetaling kopen

Als je plannen hebt om een auto aan te schaffen maar je hebt er momenteel het geld niet voor dan kun je ervoor kiezen om er eentje op afbetaling te kopen. Je kunt het voertuig dan gespreid betalen. Je sluit via de autodealer een lening af bij een betrouwbare kredietverstrekker, of je kunt zelf naar een bank of financieringsmaatschappij gaan om een lening af te sluiten.

Financieel gezond zijn is belangrijk

Een autofinanciering bij Findio is mogelijk als je je in een financieel gezonde situatie bevindt. Men zorgt ervoor dat je volledig wordt gescreend. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat jij jouw lening kunt betalen, maar ook omdat de kredietverstrekker dan zeker weet dat hij het door jou verschuldigde bedrag uiteindelijk in z’n geheel zal ontvangen. Voor iedereen dus wel zo veilig en prettig.

Verschillende soorten financieringen

Als je een auto wilt kopen en deze in termijnen wilt betalen, dan sluit je meestal een aflopend krediet aan. Je maakt van tevoren met de kredietverstrekker afspraken met betrekking tot de rente, het maandtermijn en de looptijd. Probeer altijd de looptijd van de lening af te stemmen op de gebruiksduur van de auto. Op deze manier betaal je niet meer voor de auto als je deze niet meer hebt.  Wil je geld lenen bij Findio dan kun je kiezen uit de verschillende soorten financieringen:

Persoonlijke lening

Als je gebruik maakt van een persoonlijke lening dan leen je in één keer het bedrag dat je nodig hebt. Je betaalt dit vervolgens in maandelijkse termijnen terug aan de kredietverstrekker. De rente, het maandtermijn en de looptijd staan vast.

Persoonlijke lening met de auto als onderpand

Ook hier leen je in één keer het bedrag dat je nodig hebt. Het verschil is echter dat de auto het onderpand van de lening vormt. De auto geeft jouw kredietverstrekker de zekerheid dat de lening wordt terugbetaald ook als jij betalingsproblemen zou krijgen. De kredietverstrekker kan namelijk op dat moment de auto opeisen.

Huurkoop

Ook als je kiest voor huurkoop vormt de auto het onderpand van de door jou afgesloten lening. Het verschil is alleen dat je niet alleen een contract sluit met de kredietverstrekker, maar ook met de autodealer bij wie je de auto koopt. De kredietverstrekker betaalt de dealer en je kunt de auto meteen gebruiken alsof hij van jou is. Je bent vanaf dat moment economisch eigenaar. Je betaalt iedere maand de lening af door het afgesproken maandelijkse bedrag aan ze over te boeken.

Ook relevant