assorted high rise building
Photo by Liene Ratniece on Pexels.com

Budgettips voor een dagje Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad om te bezoeken. Hier valt altijd wel iets te beleven. Op welke dag of tijdstip je je bezoek ook plant, Amsterdam bruist altijd. Helaas staat hier vaak ook wel een aardig kostenplaatje tegenover. 

Staan deze kosten je in de weg om eens op ontdekking te gaan in eigen hoofdstad? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Besparen kan namelijk altijd. Ook tijdens een dagje Amsterdam. Daarom volgen hier enkele handige budgettips voor een heerlijke dag in onze eigen hoofdstad.

Bespaar parkeerkosten

Parkeren amsterdam hoeft zeker niet al te duur te zijn. Mits je weet waar je op moet letten. Als er bijvoorbeeld geen enkele reden is waarom je geen stukje zou kunnen lopen, is het slimmer om in elk geval niet in hartje centrum te gaan staan met de auto. Vijftig euro voor een dagje is dan helemaal niet gek. Soms zelfs nog meer. Er zijn verschillende P+R’s aan de rand van de stad. Hier kan je de auto tegen gereduceerd tarief parkeren en vervolgens verder reizen met het openbaar vervoer. Groot voordeel van Amsterdam is dat het ov heel goed geregeld is. Daardoor sta je altijd binnen mum van tijd in het centrum.

Toch dichterbij parkeren? Vergelijk dan de tarieven eerst online. Er zijn ongelooflijk veel parkeergarages in Amsterdam. Deze concurreren onderling ook met elkaar. Het loont dan ook zeker om van tevoren uit te zoeken welke momenteel het voordeligste tarief hanteert.

Is er iemand binnen het gezin die afhankelijk is van een rolstoel? Dan zit je er misschien niet op te wachten om verder te reizen met het ov. Ook tientallen euro’s per dag betalen is niet prettig. Gelukkig beschikt het centrum van Amsterdam ook over heel veel parkeerplekken voor gehandicapten. Met een kaart voor mindervaliden kan je hier altijd gratis parkeren. Ook in Amsterdam. Vergeet deze kaart niet duidelijk in het zicht te leggen. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Koop een Amsterdam Card

Wil je volop genieten van jouw dag in Amsterdam en hierbij heel veel dingen zien? Denk aan één van de talloze musea, attracties en andere activiteiten. Dan zal dit best wel prijzig kunnen worden. Alleen al een museumkaart kost al snel tientallen euro’s per persoon. In dit geval is een Amsterdam Card een prima alternatief. Zo betaal je een vast bedrag om tot heel veel activiteiten en musea toegang te krijgen. Ook reis je hiermee eenvoudig met het openbaar vervoer.

De kaart koop je voor een bepaalde periode. Je kunt kiezen uit 24, 48, 72 of 96 uur. Vanaf 65 euro heb je deze al in je bezit. Gedurende deze periode krijg je volledig toegang tot heel veel verschillende activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het Rijksmuseum of de Amsterdam Dungeon. Zo weet je van tevoren precies hoeveel je die dag maximaal kwijt zult zijn.

Bezoekje aan het Vondelpark

Natuurlijk hoef je niet alleen dure plekken te bezoeken. In Amsterdam zijn ook heel wat gratis plekken te vinden. In Amsterdam denk je misschien niet direct aan de natuur, maar ook hier zijn veel plekken waar je een heerlijke wandeling kunt maken en genieten van relatieve rust. Zo zijn er heel wat parken beschikbaar waar je vrij kunt rondlopen en de kinderen volop kunnen genieten. Goed en bekend voorbeeld is natuurlijk het Vondelpark. En het beste van alles: deze parken zijn gratis toegankelijk!

Ook relevant