De nieuwste badkamertrends: van zandkleuren tot wellness luxe

Je badkamer is de plaats waar je na een drukke dag kan genieten van een welverdiend momentje voor jezelf. Daarom is het erg belangrijk dat je deze stijlvol en gezellig inricht. Met onderstaande badkamertrends creëer je makkelijk je eigen trendy oase van rust. Pas ze allemaal toe of kies je favoriet. Je badkamer wordt na het inrichten hoe dan ook je favoriete plekje in huis!

Zandkleuren: voor rust en gezelligheid

Een van de hipste trends op dit moment is een zandkleur badkamer. De bedoeling is dat je kleuren toevoegt die doen denken aan stranden. Dit zijn tinten tussen geel en bruin. Het voordeel van zandkleuren is dat ze warm zijn en daardoor heel wat rust en gezelligheid toevoegen aan je badkamer. Zo is het nog eenvoudiger om te ontspannen na een vermoeiende dagje!

Deze kleuren zijn tevens makkelijk te combineren met vrijwel iedere andere kleur en passen mooi bij elkaar en diverse materialen. Je kan ze gebruiken als accent of hoofdkleur. Ook reflecteren ze veel licht, waardoor ze een kleine badkamer groter laten lijken.

Wellness badkamer: Baad in luxe

Het is erg trendy om je badkamer om te toveren tot een luxe wellness. Als je ruimte en budget voldoende hebt, kun je er een sauna, hamam en grote inloopdouche plaatsen. Maar ook met een aantal kleine aanpassingen is het mogelijk om je eigen wellness te creëren. Verlichting heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de ruimte. Door voldoende daglicht te voorzien voel jij je helemaal in je nopjes in de badkamer. Heb je geen raam, gebruik dan een daglichtlamp. Voeg ook accent- en sfeerverlichting toe voor meer gezelligheid en ledverlichting voor een extra vleugje luxe.

In een wellness badkamer zie je tevens vaak natuurlijke elementen terug. Kies bijvoorbeeld voor rieten mandjes om je verzorgingsproducten in te plaatsen of laat een houten tegels plaatsen die bestand zijn tegen water. Ook luxetextiel mag niet ontbreken. Koop enkele katoenen badjassen, heerlijke slippers en luxe handdoeken en je waant je meteen in een wellness of luxehotel.

Langer genieten met duurzame materialen

Van een nieuwe badkamer wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Kies daarom voor duurzame materialen. Deze kosten wat meer, maar gaan ook veel langer mee. Bovendien zijn duurzame materialen heel wat milieuvriendelijker, wat de dag van vandaag eveneens belangrijk is. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld een goede keuze, omdat deze recyclebaar zijn. Ook stevige houtsoorten, glas en natuursteen zijn duurzame opties.

Slimme badkamer: Meer gemak met technologie

Er zijn heel wat smarthome snufjes die je nog meer gemak bieden, waardoor je minder hoeft te doen én meer kan relaxen. Zo bestaat er een slimme badkamerspiegel die voorzien is van ledverlichting, muziek, een klok en lades. Deze spiegel vergemakkelijkt je ochtend- en avondritueel.

Er is ook slimme badkamerverlichting verkrijgbaar die je met een app kan besturen om altijd van de juiste lichtintensiteit te kunnen genieten. Met slimme verlichting kun je bovendien de kleur kiezen om voor een nog bijzonderdere sfeer te zorgen. Een andere handige optie is een slimme speaker. Deze maakt het je mogelijk om alle slimme snufjes te bedienen met je stem. Handig als je in bad zit of onder de douche staat! Bepaal welke slimme technologie je goed kan gebruiken en maak je luxe-wellness badkamer compleet.
 

Ook relevant