De wijnklimaatkast: De perfecte manier om je wijncollectie te bewaren

Geniet je ook zo van een heerlijke glaasje wijn? Dan is de kans groot dat je thuis een hele wijncollectie hebt. In dat geval komt een wijnklimaatkast goed van pas. Je komt hier alles te weten over de voordelen van zo'n klimaatkast en hoe je het beste exemplaar uitkiest!

Wat zijn de voordelen van een wijnkoelkast?

Of je nu kiest voor een kleine wijnklimaatkast of een groter model, je geniet altijd van heel wat voordelen. Zo zorgt een klimaatkast ervoor dat je wijn onder optimale omstandigheden wordt bewaard. Jij kan namelijk zelf de ideale temperatuur instellen. Daardoor komt de smaak van jouw favoriete wijn nog beter tot zijn recht.

Een klimaatkast heeft bovendien onafhankelijke temperatuurzones, waardoor je verschillende wijnsoorten in één kast kan bewaren. Daarnaast wordt wijn zo in een trillingvrije omgeving bewaard en beschermd tegen uv-straling, wat belangrijk is de voor het behoud van de kwaliteit. Ook ziet een wijnkoelkast er fraai uit in je interieur. Vind je het niet fijn dat je de klimaatkast kan zien? Kies dan voor een wijnklimaatkast inbouw. Voor iedereen is er een geschikt exemplaar!

Wijnklimaatkast kopen: zo vind je het geschikte exemplaar

Wil je een wijnkoelkast kopen, dan is het van belang om over een aantal zaken na te denken om een miskoop te vermijden. De belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een wijnklimaatkast ontdek je hieronder!

Hoeveel flessen wil je bewaren?

Om de grootte van de wijnkoelkast te kunnen bepalen, dien je na te denken over hoeveel flessen wijn je wilt bewaren. Een kleine wijnkoelkast is er eentje waar minder dan twintig flessen in passen. In een groot model passen meer dan 41 flessen. Houd niet alleen rekening met hoeveel flessen je wilt bewaren, maar ook met hoeveel ruimte je beschikbaar hebt.

Hoeveel soorten wijn heb je?

Heel wat wijnkoelkasten zijn voorzien van diverse temperatuurzones. Dat is echter niet altijd zo. Als je maar een soort wijn graag drinkt, dan kun je een wijnkoelkast kopen die slechts een temperatuurzone heeft. Deze is goedkoper.

Een wijnkoelkast met diverse temperatuurzones is wat duurder, maar een betere optie als je graag witte en rode wijn wilt bewaren. Zo creëer je de ideale omstandigheden voor beide soorten.

Wat is je budget?

Het is handig om voor je aankoop te bepalen hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een wijnkoelkast. Betaal je graag wat meer voor kwaliteit of ben je blij met het goedkoopste model? Overweeg om te investeren in een energiezuinig exemplaar. Op die manier bespaar je met verloop van tijd heel wat geld.

Hoe moet je wijnkoelkast eruitzien?

Ook het design van de wijnkoelkast is belangrijk. Deze moet mooi bij je keuken passen. Als je houdt van een minimalistische look, dan is het interessant om je wijnkoelkast te laten inbouwen. Zo blijft je keuken er strak uitzien.

Tip: Let ook op het energieverbruik

Bekijk zeker ook het energielabel voordat je een wijnkoelkast koopt. Dit label vertelt je hoeveel het toestel verbruikt. Op dit moment is een wijnkoelkast met energieklasse E het zuinigst. Hiermee bespaar je tot wel 70 euro per jaar op je energierekening in vergelijking met een ouder model dat minder energiezuinig is.

Ook relevant