De voordelen van duurzame relatiegeschenken

Wanneer je een eigen bedrijf hebt zijn er diverse manieren om bestaande én nieuwe relaties aan je te binden. Naast goede service, aanbiedingen en promoties zijn relatiegeschenken een mooie herinnering aan je onderneming. Je toont daarmee je waardering naar bestaande relaties en laat anderen kennis maken met je bedrijf. Om je boodschap nog duidelijker over te brengen laat je een relatiegeschenk voorzien van een logo, je bedrijfsnaam of een reclameboodschap. Met daarbij eventueel de adresgegevens of verwijzing naar je website. Wil je jouw boodschap nog krachtiger maken? Kies dan voor een duurzaam relatiegeschenk. Daarmee toon je aan dat je bedrijf waarde hecht aan het milieu, dier en mens.

Hip en duurzaam

Je kunt tegenwoordig niet meer om het begrip duurzaamheid heen. Zowel in de privésfeer als bedrijfsmatig kun je hier je steentje aan bijdragen. Door het afval te scheiden, lichten uit te doen in ruimtes wanneer er niemand is, apparaten niet op stand-by laten staan en groene energie gebruiken. Nu plastic producten voor éénmalig gebruik verboden zijn, heeft dit ook invloed op het aanbod van relatiegeschenken. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven die duurzaam zijn én er toch hip uitzien. Groot voordeel is ook dat je logo of bedrijfsnaam nog vaker zichtbaar is omdat de promotieartikelen hergebruikt worden.

Voorbeelden van duurzame relatiegeschenken

Plastic tassen weggeven kan natuurlijk echt niet meer. Gelukkig zijn er diverse andere materialen welke geschikt zijn voor het vervaardigen van een tas. Papier, biologisch katoen, jute en gerecycled RPET: allemaal geschikt om een duurzame tas uit te vervaardigen. Behalve herbruikbare tassen kun je ook relatiegeschenken weggeven die werken op zonne-energie. Hierbij kun je denken aan opladers, fietslampjes of buitenlantaarns. Giveaways van bamboe zijn ook erg duurzaam. Voorbeelden hiervan zijn pennen, snijplanken, speakers, telefoonstandaards of mokken van bamboevezel. Wil je jouw relaties verrassen met een bruikbaar, milieuvriendelijk en opvallend relatiegeschenk? Laat dan paraplus bedrukken van gerecyclede PET.

Waar en wanneer relatiegeschenken weggeven?

Relatiegeschenken kun je op diverse momenten weggeven. Veel bedrijven kiezen voor de periode rond sinterklaas en kerst. Maar waarom niet kiezen voor een andere tijd van het jaar, bijvoorbeeld vlak voor de zomervakantie? Denk maar eens aan bedrukte strandballen, toilettassen, badlakens of zonnebrillen. Stuk voor stuk items die mee gaan op vakantie waardoor jouw naamsbekendheid tot ver over de grenzen reikt. Ervaren jouw relaties zo vlak voor de vakantieperiode of het einde van het jaar nog veel werkdruk? Laat dan stressballen bedrukken. Een originele giveaway die altijd en overal van pas komt. Er zijn diverse gelegenheden waarbij je duurzame relatiegeschenken kunt weggeven. Natuurlijk aan je zakelijke relaties die je bedrijf regelmatig komen bezoeken. Organiseer een open dag waardoor potentiële klanten de gelegenheid hebben om kennis te maken met je bedrijf. Een uitstekende gelegenheid om relatiegeschenken uit te delen. Ook bij festivals, evenementen, verenigingen of op scholen kun je bedrukte relatiegeschenken weggeven. En vergeet daarbij je eigen werknemers niet. Ook zij zullen een duurzame giveaway beslist waarderen.

Ook relevant