Dit is veilig glas voor in je huis 

Wil jij een mooie stalen tussendeur in huis met veilig glas? In deze blog vind je er meer informatie over. 

Steeds meer wordt er gekozen voor glazen deuren in plaats van houten deuren in huis. Dit geeft dan ook vaak een ruimtelijk gevoel in huis. Maar vaak maakt dit het ook eens stuk gevaarlijker. Door een houtendeur kan je niet zomaar heen vallen, maar een glazen deur is veel gevoeliger. Daarom is er gehard en gelaagd glas ontwikkeld. Dit glas is bestand tegen 5 keer zo veel druk als gewoon glas. Dit wordt vaak ook gebruikt in douchecabines of bij sauna’s. 

Waarom kiezen voor gehard glas? 

Dit is veilig glas en is daarmee uitermate geschikt voor in woningen. Heb jij spelende kinderen rondlopen die weleens ergens tegen aan botsen, dan ben je met gehard glas aan het goede adres. Zo zal je hier niet zomaar doorheen vallen. Mocht het toch breken, dan valt het uit elkaar in veel verschillende stukjes in plaats van grote scherpe punten. 

De voordelen op een rij: 

  • Het kan grote temperatuurwisselingen aan 
  • Dit is glas is schokbestendig en is wel 5 keer zo veilig als normaal glas
  • Overal te gebruiken, van woning tot sauna. 
  • Bij een breuk zal het uit elkaar vallen in kleine stukken in plaats van in grote scherpe punten. 

Waarom kiezen voor gelaagd glas?

Er zijn dus verschillen tussen gehard en gelaagd glas. Dit zit het vooral in het stukje stevigheid. Gelaagd glas is opgebouwd in lagen met een folielaag ertussen. Deze zorgt ervoor dat wanneer de eerste glasplaat breekt hij blijft plakken aan het folie. Hierdoor zal je niet overal scherpe stukken hebben. 

De voordelen op een rij: 

  • Gelaagd glas zal niet zomaar breken en bij een breuk is de kans op letsel nihil. 
  • Dit glas weerhoudt inbrekers ervan om in te breken door de goede schokbestendigheid. 
  • De folie tussen het glas maakt dat het glas aan elkaar blijft plakken in plaats van dat het uit elkaar breekt
  • Gelaagd glas werkt door de verschillende lagen goed als geluidsisolatie in vergelijking met andere glassoorten. 

Waarvoor kan ik deze glas soorten gebruiken? 

Je kan op allerlei manieren gebruik maken van deze verschillende glassoorten. Wij noemen er een paar voor je. 

Glazen douchewand 

Omdat beide glassoorten enorm goed tegen temperatuurwisselingen kunnen kan je ze goed gebruiken in de douche. Ook kan je er nog steeds goed doorheen kijken ook al is het een ander glassoort. Hierdoor lijkt je badkamer ook nog eens ruimtelijker. 

Tussendeur in je woning 

Steeds vaker zien we dat deze glassoorten worden gebruikt voor de tussendeur bij woningen. In combinatie met een stalenframe zijn dit toch wel de meest populaire deuren van dit moment. Zo heb je veel meer ruimte in je woning. Met kinderen in huis is het kiezen voor gehard of gelaagd glas een veilige keuze.  

Glazen sauna deur

We hadden het al over de temperatuurwisselingen. Bij een sauna zijn deze natuurlijk enorm. Kies jij voor een goede Sauna deur van gehard of gelaagd glas dan is de kans op een breuk vele malen kleiner. Je moet je niet voorstellen wat er gebeurt als jij naakt in de sauna ligt en het glas breekt ineens. 

Ook relevant