​​Drones inzetten bij de verkoop van een huis? Zo doe je dat

Een huis verkopen lijkt in het huidige tijdperk niet zo moeilijk, maar ondanks dat de huizenmarkt erg vol is, blijft het een uitdaging om je huis goed te verkopen. Je wil er natuurlijk wel de prijs voor krijgen die het verdient. Als je hier niet aan zou kunnen komen omdat de foto’s bijvoorbeeld van onvoldoende kwaliteit zijn, is dat nou eenmaal erg zonde. Tegenwoordig zorgen veel makelaars en particuliere verkopers ervoor dat ze gebruik maken van drones bij de verkoop van het huis. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij geven tips.

Check of het mag

Met een drone mag je niet zomaar overal vliegen. Online kun je in no time een overzicht vinden van plekken waar wel of niet gevlogen mag worden met een drone, dus het is hoe dan ook verstandig om dit van tevoren even uit te zoeken. Er is veel veranderd in de wet- en regelgeving rondom drones, met name omdat het in zo’n korte tijd zo enorm populair is geworden. Lees je dus in voordat je gaat vliegen.

Huur een videograaf in

Natuurlijk kun je zelf aan de slag om een prachtig filmpje van jullie huis vanuit de lucht te maken. Toch kan het soms best ingewikkeld zijn om een drone goed te bedienen en zo’n filmpje van begin tot eind goed te laten zijn. Daarnaast moet het filmpje uiteindelijk ook geknipt en geplakt worden. Ben je hier geen held in, overweeg dan eens om een videograaf in te huren zodat je dit professioneel kan laten aanpakken. De kans op een goede verkoop worden hiermee enorm vergroot.

De drone begrijpen

Het begrijpen van een drone is niet ontzettend ingewikkeld, maar toch is het handig om de handleiding te lezen voordat je begint met vliegen. Je zou ook op Youtube tutorials kunnen kijken om van professionals tips te krijgen over hoe je het beste met een drone kan vliegen. De dorne wordt vaak geleverd met een uitgebreide handleiding. De meeste mensen krijgen het gebruik van drones al snel onder de knie. 

Accessoires

Wanneer je een drone koopt wordt deze geleverd met de benodigde accessoires zoals een accu en een oplader, maar eventuele andere accessoires zal je zelf moeten aanschaffen. Voor dierenliefhebbers zijn er veel verschillende accessoires te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan verlichting. Wanneer je de juiste verlichting hebt, kun je ook met drones mooie beelden schieten wanneer het niet perfect licht is. Wist je dat er zelfs speciale rugzakken bestaan om je drone in te kunnen vervoeren?

Ook relevant