Besparen op het dure leven doe je zo

Het leven wordt een stuk duurder. Aan alle kanten gaan we er op achteruit. Dat betekent dat we meer moeten gaan sparen. Dit kan op bijvoorbeeld je energieverbruik, maar ook hoe jij met materialen omgaat. Zo denk bijvoorbeeld aan tweedehands of refurbished elektronische apparaten. Daarbovenop komen nog eens al die abonnementen waar we aan vast zitten. En iedere week die dure weekboodschappen kunnen ook wel een stuk goedkoper. Wij geven je de ultieme bespaartips voor een goedkoper leven. 

Besparen op energie doe je zo:

Er zijn natuurlijk mogelijkheden om je gehele huis te verduurzamen. Maar hier zit vaak een flink kostenplaatje aan vast. Daarom zal je eerst minder moeten uitgeven aan die energierekening. Kies bijvoorbeeld voor een extra dekentje op de bank in de avond. Verwarm de bovenverdiepingen en de ruimtes waar jij minder bent alleen wanneer het nodig is. Neem 1x in de twee dagen een douche in plaats van iedere dag en ga mediteren en hoe op deze manier je kou/warmte balans beter onder controle. 

Besparen op materialen doe je zo:

Ook spullen in de winkel worden steeds duurder. Denk maar aan een laptop of beeldscherm. Waar je vroeger nog voor een paar honderd euro klaar bent. Gaan de prijzen nu vaak vanaf duizend euro. Gelukkig kan je inmiddels een refurbished dekstop of laptop halen. Maar ook je apparaten laten repareren in plaats van nieuw kopen kan een hoop geld besparen, dus tegelijk ook opleveren. 

Besparen op abonnementen doe je zo:

We worden overspoeld door abonnementen. Naast een normaal tv-abonnement heb je voor allerlei streamingdiensten ook nog een abonnement nodig. Maar daar blijft het niet bij, telefoonabonnementen, een abonnement voor de sportschool en meer. De makkelijkste manier om geld te besparen op je abonnementen is om er minder te nemen en goed te kijken welke je echt nodig hebt. Maar door ieder jaar over te stappen levert geld op. Zo krijg je vaak flinke kortingen bij het afsluiten van een nieuw contract. 

Besparen op boodschappen doe je zo: 

Boodschappen worden ook duurder. Denk eens aan groentes en fruit. Deze worden bijna net als in Amerika duurder dan goedkope vleesproducten. Dit is een slechte ontwikkeling. Maar er zijn manieren om je boodschappen goedkoper in te slaan. Ga bijvoorbeeld één keer in de week naar de markt. Maak je eigen moestuin of bekijk de aanbiedingsfolders per winkel. Dit kan behoorlijk wat schelen in de prijs aan het einde van het jaar. 

Benieuwd waarom alles zo veel duurder wordt? Bekijk eens deze video.

Ook relevant