Een doorlopende reisverzekering: een goed idee voor jou?

Als je vaak reist, of je nu voor werk of voor je plezier op pad bent, is het zinvol om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering dekt namelijk niet alleen je reis, maar ook je bagage en eventuele gezondheidskosten. Daarnaast verzekert een doorlopende reisverzekering je ook voor annuleringen en wijzigingen in je reisplannen. Kortom: met een doorlopende reisverzekering ben je altijd goed verzekerd tijdens je vakantie of zakenreis. En als je toch bezig bent met het nalopen/afsluiten van verzekeringen, kijk ook eens of een inboedelverzekering afsluiten al aan de orde is, omdat je bijvoorbeeld net op jezelf bent gaan wonen.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering dekt heel wat risico’s die je tijdens je reis kunt tegenkomen. Zo verzeker je met een doorlopende reisverzekering niet alleen je reis, maar ook je bagage. Bovendien ben je ook verzekerd voor gezondheidsrisico’s. Zo krijg je bijvoorbeeld vergoed als je ziek wordt of een ongeluk krijgt en moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Een doorlopende reisverzekering is ook handig als je vooraf moet annuleren of wijzigingen aanbrengen in je reisplannen. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je vlucht geannuleerd wordt of je reis moet afbreken vanwege een onvoorziene gebeurtenis.

Maximaal aantal dagen per jaar

Wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit, moet je wel rekening houden met een maximum aantal dagen per jaar dat je verzekerd bent. Dit aantal varieert per verzekering, maar is meestal rond de 90 à 100 dagen per jaar. Dit is ruim genoeg voor de meeste mensen, maar als je vaker dan 100 dagen per jaar op reis gaat, moet je misschien overwegen een andere verzekering af te sluiten.

Afsluiten

Een doorlopende reisverzekering afsluiten is eenvoudig. Je kunt een doorlopende reisverzekering online afsluiten, of bij een verzekeringsagent of reisbureau. Controleer wel altijd goed de voorwaarden van de verzekering voordat je deze afsluit. Zo weet je precies wat je verzekering dekt en wat niet. Je wilt tenslotte niet voor verrassingen komen te staan.

Ook relevant