Geld besparen op de sportschool: zo pak je het aan

Het lidmaatschap voor een sportschool is niet altijd even goedkoop. Er zijn natuurlijk sportscholen in alle prijsklassen, maar het feit blijft dat het niet altijd een even goedkope hobby is. Maar het kán goedkoper. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij jou in deze blog! 

Even lekker losgaan in de sportschool is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Juist daarom vinden mensen het zo fijn om wekelijks een paar keer naar de sportschool te gaan. Je kan natuurlijk wachten tot dat jouw favoriete sportschool een mooie aanbieding heeft of gaat stunten met de prijzen. Maar gelukkig hebben wij nog een paar bespaartips voor je op een rijtje gezet! 

1. Volg proeflessen

Als je bij verschillende sportscholen je inschrijft op de proeflessen kan dat natuurlijk voordelig zijn voor je portemonnee. Als je zoekt naar sportschool amsterdam kom je er bijvoorbeeld meer dan genoeg tegen. Maar je wilt natuurlijk niet blijven switchen. Het is ook de perfecte manier om een goedkopere of prettigere sportschool tegen te komen. 

2. Betaal je abonnement in één keer

Heb je een sportschool gevonden die je prettig vindt? Dan kan je vaak voor de optie kiezen om alles in één keer te betalen. Net zoals met je zorgverzekering is dat meestal voordeliger dan wanneer je per maand gaat betalen. Je bespaart dus geld als je het bedrag in één keer kan betalen.

3. Zomerstop 

Sport jij in de zomer liever buiten? Dan kan je bij veel sportscholen je abonnement een tijdje op pauze zetten. Zo bespaar je geld als je liever in de buitenlucht gaat bewegen. Het is voordeliger dan wanneer je helemaal niet naar de sportschool gaat. De maanden van je abonnement schuiven dan vaak automatisch op! 

Het meest voordelige aan een sportschool is natuurlijk wanneer je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Zorg er dus voor dat je alles uit jouw abonnement haalt. Plan je sportschool bezoekjes in. Ga naar groepslessen als je meer gemotiveerd wil worden en zorg ervoor dat je abonnement niet een donatie aan de sportschool wordt. 

Zin in een portie motivatie? Deze mensen zijn elke dag in de sportschool te vinden.

Ook relevant