Hangende meubels en opbergplekken – 5 prachtige voorbeelden

Wanneer je niet al te groot woont, of gewoon een extra ruimtelijk gevoel in je woonruimte wil creëren, kun je heel goed werken met hangende meubels. Het creëert extra ruimte doordat je de hoogte benut. En het oogt ruimtelijker omdat je er onderdoor kunt kijken. Bovendien is het gemakkelijk met schoonmaken: je kunt er zo onderdoor stofzuigen en/of dweilen! Met deze 5 voorbeelden voeg je direct stijl toe aan je interieur!

Hangend televisiemeubel

Of je televisie nu staat of tegen de muur hangt, een kast eronder is altijd wenselijk. Tegenwoordig hebben we vrijwel allemaal een aparte ontvanger voor digitale televisie en die wil je netjes opbergen. Datzelfde geldt voor spelcomputers bijvoorbeeld. Een televisiemeubel geeft ruimte om dit soort dingen op te bergen, kabels een beetje weg te werken en biedt vaak nog wat extra opbergruimte. Een hangend televisiemeubel, ook wel zwevend meubel genoemd, neemt minder ruimte in dan een kast die op de grond staat én oogt sowieso een stuk ruimtelijker. En ben je nu op zoek naar leuke interieurideeën die niet te duur zijn? Kijk dan vooral regelmatig bij SeasonDM aanbiedingen.

De hangstoel

De hangstoel is de afgelopen jaren immens populair geworden en dat is niet voor niets. Het is een blikvanger die je zowel binnen als buiten kunt ophangen. Je kunt hem aan het plafond hangen of in een standaard, waardoor je flexibel bent. Maar een hangstoel is vooral een plek waarin iedereen, kind of volwassene, zich even terug kan trekken. Waarin je lekker kunt hangen en relaxen. En dat kunnen we allemaal wel ooit gebruiken, toch?

Hangende kapstok

Wil je de ruimte in je hal zo optimaal nodig benutten? Kies dan een hangende kapstok in plaats van een staande. Hiermee kun je op minder ruimte meer jassen kwijt. Een kapstok met planken of een rek erboven biedt meteen opbergruimte voor dingen als sjaals, handschoenen en mutsen. En op een rek eronder kun je schoenen kwijt.

Een kapstok zelf maken is helemaal niet zo moeilijk en zo kun je hem helemaal op maat maken, zodat je de ruimte die je hebt zo goed mogelijk benut. Zo kun je in elk onhandig hoekje of een nis met ongebruikelijke afmetingen alsnog een mooie en praktische kapstok hangen.

Wandrek

Net als de hangstoel is een wandrek tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit een interieur. Het is een ideale plaats om mooie spullen op tentoon te stellen bijvoorbeeld. Dat kan natuurlijk ook op een plank, alleen met een wandrek creëer je meer ruimte terwijl het nauwelijks meer ruimte in beslag neemt. Dat is fijn als je veel spulletjes hebt, of als je hoekjes wil maken waar je dingen bij elkaar kunt zetten. Of het nu je mooiste boeken zijn, souvenirs van je reizen of een andere verzameling: op een wandrek komen ze perfect uit de verf zonder dat ze in de weg staan!

Hangplanten

Tot slot: groen in huis is eigenlijk een must. Maar wat als je daar niet zoveel ruimte voor hebt? Ga de hoogte in! Met hangplanten kun je groen in huis toevoegen zonder dat e aan ruimte in hoeft te leveren. Hang ze gewoon in mooie hangpotten aan het plafond!

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je nog veel meer op gaan hangen. Zo zien we hele leuke ideeën voor een zwevend bed, een hangend bureau en nog veel meer. Laat je creativiteit de vrije loop zouden we willen zeggen!

Ook relevant