De voordelen van vouwgordijnen op een rij

Vouwgordijnen zijn een reuzehandig alternatief voor gewone gordijnen of lamellen. Alhoewel vouwgordijnen al sinds de Romeinse tijd worden gebruikt, is het tegenwoordig niet echt een voordehand liggende keuze om voor de ramen te hangen. En dat terwijl vouwgordijnen toch echt heel veelzijdig zijn. 

Vouwgordijnen om ruimte te besparen 

Het voordeel van vouwgordijnen is dat ze veel minder ruimte in beslag nemen dan gewone gordijnen. Gordijnen hebben altijd een beetje ruimte aan de zijkanten van het raam nodig om al het licht naar binnen te laten. Maar als je geen ruimte naast je ramen hebt, blijven gordijnen er altijd een beetje half voor hangen. Met vouwgordijnen kun je dit omzeilen.  Ook zijn vouwgordijnen handig als je hele hoge ramen hebt. Een gordijn sluiten kan dan onhandig zijn, maar met vouwgordijnen heb je daar geen last van. 

Vouwgordijnen om je kamer groter te laten lijken 

Met vouwgordijnen kun je een optische illusie creëren zodat je kamer groter lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Je kunt ervoor kiezen om je vouwgordijnen in het raamkozijn te laten passen. Dat ziet er strak uit, maar je kunt ook je vouwgordijnen aan het plafond bevestigen zodat het hele raamkozijn erachter schuilgaat. Omdat het gordijn helemaal bij het plafond begint lijkt je kamer groter. Op deze manier je vouwgordijnen bevestigen is ideaal als je een wat lager plafond hebt.  

Vouwgordijnen om lekker te kunnen slapen 

Vouwgordijnen zijn ook ideaal om te gebruiken in de slaapkamer om het licht buiten te houden. Je lichaam krijgt de meeste rust als het in je slaapkamer helemaal donker is. Met vouwgordijnen die een tweede lichtdichte laag hebben kun je op een makkelijke manier je kamer verduisteren. Als je wilt slapen doe je het gordijn omlaag, en als je wakker wordt en je het licht binnen wilt laten trek je eenvoudig het gordijn omhoog.  

Vouwgordijnen om de sfeer in je kamer te veranderen 

Je kunt met vouwgordijnen op een hele eenvoudige wijze een totaal andere sfeer in je kamer creëren. Om dat te bereiken gebruik je juist geen lichtdichte vouwgordijnen, maar vouwgordijnen van katoen of linnen. Die houden veel van het zonlicht tegen, maar een deel wordt door het gordijn gefilterd, waardoor er mooi diffuus licht binnen ontstaat. Als je vouwgordijnen een warme kleur hebben, wordt de kamer gehuld in een warme gloed. Wat ook sfeervol is in je kamer als je toch meer een natuurlijk look wilt zijn houten jaloezieën

Ook relevant