Het inschakelen van een deurwaarder – hoe werkt dat eigenlijk?

Als ondernemer ben je een groot gedeelte van je tijd kwijt met het versturen en ontvangen van betalingen van klanten. Over het algemeen gaat alles goed en wordt je gewoon netjes betaald voor de diensten of producten die je hebt geleverd. Nu kan het ook wel eens anders uitpakken. In deze gevallen is het kiezen voor een deurwaarder bij Juristu nog niet zo verkeerd. Wil je graag meer te weten komen over het inschakelen van een deurwaarder? Lees dan snel verder, we laten het je vandaag namelijk allemaal zien!

Wat doet een deurwaarder?

Voordat we meer informatie kunnen geven over de voordelen van een deurwaarder is het handig om eerst te kijken naar wat een deurwaarder eigenlijk doet. Lang niet iedereen is namelijk op de hoogte van de functie van deze persoon of instantie. Zoals je wellicht al wel weet zorgt een deurwaarder of een incassobureau ervoor dat je zelf niet achter je vorderingen op klanten aan hoeft te gaan. De deurwaarder neemt contact op met de klant en beweegt diegene om alsnog te betalen. In het begin wordt het vriendelijk gevraagd, na verloop van tijd komt er meer druk op de klant. Indien nodig kan het incassobureau of de deurwaarder een boete in rekening brengen voor het te laat betalen.

De voordelen van een deurwaarder

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een incassobureau of een deurwaarder via ons bedrijf is het feit dat het een efficiëntere manier is om jouw betalingen te innen dan het zelf doen. Wij beschikken namelijk over een  team aan professionals die zijn opgeleid om te onderhandelen. Dit zorgt ervoor dat ze precies weten hoe ze de openstaande vorderingen moeten innen. Zij beschikken over een enorme kennis van laatste wet- en regelgeving en zijn voorzien van de meest effectieve methoden om betalingen te innen. Dit zorgt ervoor dat het proces een stuk gemakkelijker zal verlopen dan wanneer je alles zelf doet.  

Het inschakelen van een deurwaarder kan ook nog eens helpen om de stress en frustratie van het innen van achterstallige betalingen te verminderen. Veel mensen vinden het lastig om achter hun geld aan te gaan, ook al zijn er gegronde redenen waarom je je zorgen maakt over de betaling. Door het werk uit handen te geven is het mogelijk om al deze zorgen eenvoudig van je af te schuiven.

Ook een deurwaarder inschakelen?

Als het goed is heb je dankzij de info uit dit artikel wat meer achtergrondinfo gekregen over het inschakelen van een deurwaarder. Dankzij een deurwaarder van Juristu weet je zeker dat je er niet helemaal alleen voor hoeft te staan als het aankomt op het ontvangen van de betalingen waar je recht op hebt. Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van een deurwaarder? Neem dan zeker even een kijkje bij ons op de site. Hier kan je nog vel meer informatie vinden die je op weg kan helpen!

Ook relevant