Hoe geef je minder geld uit aan een nieuwe telefoon? 3 budgettips

Het leven is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Inmiddels zien we dat steeds meer mensen financieel in de knoei raken. Hoewel hun salaris wel iets gestegen is, kan dit niet op tegen de prijsstijgingen van al het andere in ons leven. Dit betekent dat er meer bespaard moet worden. Zo ook bijvoorbeeld op de aanschaf van een nieuwe telefoon. 

In deze huidige digitale wereld kunnen we nou eenmaal niet zonder smartphone. Ze zijn tegelijkertijd ook ongelooflijk duur. Om nog maar te zwijgen over de maandelijkse abonnementskosten. Gelukkig valt op alles te besparen door simpelweg andere keuzes te maken. Zo ook op de aanschaf van een nieuwe telefoon. Met behulp van de onderstaande drie budgettips kom je al een heel eind.

  1. Kies voor sim only 

Heb je weleens een sim only abonnement overwogen? Nee? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Veel mensen kiezen tegenwoordig namelijk nog steeds standaard voor een abonnement met toestel. Hoewel je dan iedere twee jaar sowieso verzekerd bent van een nieuw toestel, brengt dit wel de nodige extra kosten met zich mee. Deze mensen betalen namelijk gemiddeld tussen de dertig en vijftig euro per maand voor een mobiel abonnement. Een flinke kostenpost dus. 

Als je kiest voor sim only en zelf een toestel verzorgt, kun je tientallen euro’s per maand besparen. Bovendien is het altijd goedkoper om zelf een smartphone te kopen dan deze op afbetaling te kopen via een abonnement. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om langer met je huidige toestel te doen. De meeste smartphones kunnen bij zorgvuldig gebruik prima langer dan twee jaar mee. Doe hier zeker je voordeel mee en gebruik de maandelijkse besparing die dit oplevert om alvast geld opzij te zetten voor een nieuw toestel. Zo is een abonnement met toestel nooit meer nodig. 

  1. Refurbished 

Heb je echt een nieuw toestel nodig? Maar heb je een vrij beperkt budget en lukt het daarom niet om een smartphone te kopen? Dan zou je ook nog kunnen overwegen om voor een refurbished toestel te kiezen. Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd. Dit betekent eigenlijk niet meer dan dat het toestel na gebruik is opgeknapt, zodat deze weer doorverkocht kan worden. 

Dit biedt veel voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ tweedehands kopen bij een particuliere aanbieder. In dat geval ben je namelijk niet verzekerd van de kwaliteit van het toestel. Je moet de aanbieder op zijn of haar woord geloven. Refurbished is dan meer betrouwbaar. Het toestel wordt uitvoerig gecontroleerd door iemand die er echt verstand van heeft en je ontvangt hier ook daadwerkelijk garantie op. Zo weet je zeker dat je hier jaren plezier van zult hebben. 

  1. Kies voor een ouder model 

Elk najaar verschijnen er traditiegetrouw weer nieuwe modellen. Dat betekent ook dat de voorgaande modellen van de bekendste merken vanaf dan met korting worden verkocht. Dit is dus een goed moment om een relatief nieuw model op de kop te tikken en hier niet direct de hoofdprijs voor te betalen. 

Ook relevant