Hoe organiseer je een originele bachelorette party?

Aan het begin van de zomer staan de agenda’s van de meeste mensen alweer vol met geplande bruiloften. Nu het weer mooi weer is, organiseren veel mensen hun bruiloft. Dat begrijpen wij wel, want je trouwt natuurlijk wel liever op een heldere zonnige dag dan op een grauwe regenachtige dag. Hoe dan ook, met zoveel bruiloften voor de deur zijn er ook een hele hoop bachelorette feesten, die georganiseerd worden om de bruid(egom) afscheid te laten nemen van zijn of haar eigen leven en klaar te komen voor het echte werk – het huwelijk. Zo’n bachelor(ette) feest wordt vaak georganiseerd voor vrienden, maar dit kan nog best een uitdaging zijn. Daarom hebben wij in dit artikel wat tips voor je verzameld om een onvergetelijk bachelor feest te kunnen organiseren.

Voorbereiding en versiering

Een goed begin is het halve werk. Om een bachelorparty onvergetelijk te maken, is het belangrijk dat je de juiste versiering hebt om hieraan bij te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een afzetlint bedrukkenmet de naam van degene die gaat trouwen erop. Afzetlinten zijn de perfecte originele versiering voor elk evenement of feestje.

Bedenk een activiteit

Op veel bachelorette feestje gaan mensen vaak ook samen een activiteit doen. Dit mag een leuke activiteit zijn, maar kan ook een activiteit zijn waarbij de persoon gaat trouwen flink voor het blok gezet wordt. Zo gaan sommige groepen vriendinnen lekker uitgebreid lunchen en blijft het daarbij, maar zijn er ook vrouwen die met elkaar bijvoorbeeld piemels gaan kleien.

Deel de planning met de genodigden

Bij vrijwel alle vrijgezellenfeesten blijft de planning nog even geheim voor de persoon die bijna gaat trouwen, maar alle andere genodigden moeten natuurlijk wel op de hoogte zijn van de planning. Zo voorkom je verwarring en zorg je dat je zeker weet dat iedereen bij de hele dag kan zijn. Overigens is een goede tip voor het organiseren van een bachelorette party om dit niet met te veel mensen te willen doen. Hoe meer mensen erbij betrokken, met hoe meer mensen er rekening gehouden moet worden en hoe moeilijker het is om tot een uiteindelijke beslissing te komen. Om te voorkomen dat veel mensen moeten afhaken is het wellicht slim om een datumprikker aan te maken zodat jullie de grootste kans hebben dat de meeste mensen kunnen.

Persoonlijke speeches

Een bachelorette feest wordt natuurlijk pas echt bijzonder, uniek en emotioneel wanneer er ook gesproken wordt met elkaar over jullie unieke band. Het is de perfecte gelegenheid m een mooie speech te schrijven voor de bruid en haar te vertellen waarom je haar zo het huwelijksgeluk gunt. Gegarandeerd dat er dan een hoop tranen zullen vallen.

Outfits

De meeste deelnemers van bachelor(ette) feesten gaan in matchende outfits de straat op, bijvoorbeeld in knalroze outfits of outfits met veel glitter. Je zou dus online op pad kunnen gaan om te zoeken naar de perfecte feestoutfit. Het helpt om van te voren een moodboard te maken, bijvoorbeeld op Pinterest, zodat je weet welke kant jullie op willen qua smaak.

Ook relevant