In het buitengebied je tuin onderhouden; dat gaat makkelijk met deze tips!

Woon je in het buitengebied? Grote kans dat je een behoorlijk grote tuin hebt. Een dergelijke tuin in het buitengebied brengt ook specifieke aandachtspunten met zich mee. Dit heeft onder meer met de weersomstandigheden te maken.

Staan er helemaal geen muren om je tuin heen? Dan heeft onder meer de wind vrij spel. Dit is bij bijvoorbeeld een stadstuin een ander verhaal; de muren van de stadstuin beperken in dat geval de invloed van de wind.

Volg vooral onderstaande tips op om je tuin in het buitengebied goed te onderhouden.

Tip 1: kies voor kwalitatief hoogwaardige spullen

Ben je bezig met het inrichten van je tuin in het buitengebied? Kies hoe dan ook voor kwalitatief hoogwaardige spullen. Dit geldt voor zowel de meubelen als voor de accessoires.

Alle spullen in je tuin in het buitengebied krijgen het zwaar te verduren. Dit heeft dus met onder meer de weersomstandigheden te maken. Kies daarom voor bijvoorbeeld meubelen van robuust materiaal. Kies ook voor zinken accessoires. Dit materiaal is tegen een flink stootje bestand. Dat is precies waar in een tuin in het buitengebied behoefte aan is.

Tip 2: ruim je tuin regelmatig op

Een tuin in het buitengebied is al snel bezaaid met bladeren. De kans is immers groot dat er in het buitengebied veel bomen en struiken te vinden zijn. Op zich zijn deze bladeren niet erg, maar de bladeren staan wel minder netjes. Ook kunnen deze bladeren voor overlast in je tuin zorgen.

Het advies is daarom om je tuin regelmatig goed op te ruimen. Besteed hier veel tijd aan en doe dit idealiter elke week. Je voorkomt daarmee dat je met een flinke achterstand te maken krijgt. Ruim je tuin dus wekelijks goed op en geniet daardoor des te meer van je tuin in het buitengebied.

Tip 3: investeer in de juiste gereedschappen

Voor het onderhouden van een normale tuin heb je gereedschappen nodig. Voor het onderhouden van een tuin in het buitengebied heb je nog meer gereedschappen nodig. Aan deze gereedschappen worden bovendien andere eisen gesteld.

Het advies is daarom om in de juiste gereedschappen te investeren. Ga voor kwaliteit en kijk uiteraard goed welke gereedschappen je precies nodig hebt.

Tip 4: pak problemen in je tuin snel aan

In een grotere tuin is de kans op problemen groter. Heb je bijvoorbeeld een groot gazon? Dan is de kans groter dat je last van mollen krijgt. Mollen bestrijden zou je in zo’n situatie zo snel mogelijk moeten doen.

Dit geldt niet alleen voor mollen, maar ook voor andere problemen in je tuin. Pak je de problemen in je tuin zo snel mogelijk aan? Dan voorkom je dat je echt last van deze problemen krijgt. Zeker bij een grote tuin in het buitengebied is dit zeer wenselijk.

Verder is het vrij eenvoudig: je hebt veel tijd nodig om een tuin in het buitengebied te onderhouden. Maak hier dus wekelijks voldoende tijd voor vrij!

Ook relevant