Sparen met goud: 5 tips om in goud te investeren

Als je merkt dat je spaargeld bij de bank steeds minder oplevert of je hebt je twijfels over ons bankensysteem en de economie, zoek je misschien naar een alternatief. Misschien denk je eraan om echt goud in handen te krijgen. En met 'echt' bedoel ik dat je het kunt vasthouden, niet alleen een getal op een scherm. Maar waar moet je op letten als je in goud wilt investeren? Hier zijn 5 tips!

Werk samen met een betrouwbare partij

Je moet eigenlijk altijd samenwerken met iemand die je echt kunt vertrouwen als je in goud wilt investeren, zoals Holland Gold. Zorg ervoor dat ze officieel toestemming hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en dat ze zich aan alle regels houden. Een goede partner is altijd open over alles en zorgt goed voor jouw investering.

Ga voor de hoogste kwaliteit

Let ook op de kwaliteit van het goud. Ga altijd voor goudstaven met een stempel van de LBMA (London Bullion Market Association). Die staven zijn super zuiver, bijna helemaal puur goud (99,99%!), en dat betekent dat je het beste van het beste hebt. Dat maakt jouw goud makkelijker te verkopen en een stuk betrouwbaarder als investering.

Kies voor goudbaren

Daarnaast heb je de keuze tussen goudstaven of gouden munten. Gouden munten zien er misschien leuk uit, maar ze zijn vaak duurder dan goudstaven. Met hetzelfde geld kun je meer goud krijgen als je voor staven kiest en dat betekent dat je mogelijk meer winst maakt. Dus, als je echt voor de waarde van het goud gaat, zijn goudstaven waarschijnlijk de slimste keuze.

Sla het veilig op

Het thuis bewaren van echt goud kan gevaarlijk zijn omdat je risico loopt op diefstal. Het is beter om je goud in een beveiligde kluis te bewaren, het liefst ergens in het buitenland. Zo is het veiliger en kun je met een gerust hart slapen. Zorg dat je een kluis kiest die goed verzekerd is en waar je goud veilig en zonder gedoe wordt bewaard.

Kies eventueel voor terugkoopgarantie

Het is ook slim om te investeren bij iemand die belooft je goud terug te kopen als je dat wilt. Zo kun je je goud snel verkopen voor een prijs die al van tevoren is afgesproken. Dit is handig voor als je op een dag besluit dat je je geld weer nodig hebt. Het geeft je de vrijheid en zekerheid dat je je goud makkelijk kunt verkopen. Wil jij ook goud kopen? Volg dan deze tips!

 

Ook relevant