Met deze tips kun je heerlijk in de tuin zitten

Met deze tips kun je heerlijk in de tuin zitten

De warmte van de avondzon op je gezicht voelen, een lekker fris drankje dicht bij de hand, en tijd samen doorbrengen met familie of vrienden, dat is toch wat belangrijk is. Zorg er daarom voor dat je alles uit je tuin haalt deze zomer en maak van je tuin een plek waar het zalig vertoeven is voor het hele gezin!

In de tuin zitten is heerlijk in de zomer

Steeds meer mensen kiezen voor gemak in de tuin, en dat is maar goed ook! Na een lange werkdag wil je heerlijk tot rust komen en genieten van de ondergaande zon in je eigen tuin. We hebben met ons allen weer leren appreciëren hoe goed het is tussen ons eigen groen. Je hoeft geen verre vakanties te maken in de zomer om te profiteren. Met enkele tricks en tips voor de tuin, tover je zo het vakantiegevoel in je tuin!

Tips om je tuin klaar te maken voor de zomer

We geven je hieronder een aantal tips waarmee je tuin klaar kunt maken zodat jij er heerlijk in kunt genieten. 

Doe de grote lenteschoonmaak in de tuin

De tuin ziet er gedurende de koude wintermaanden niet altijd erg aantrekkelijk uit. Er komt mos of aanslag op de tegels, bloemen en planten verwelken en de houten tuinset ziet wat af door al dat vochtig weer.

Een grote lenteschoonmaak dringt zich op! Haal de hogedrukreiniger uit het tuinhuis, geef de tuinmeubelen een likje olie en breng oude planten naar het recyclagecenter of composteer ze zelf. Je zult zien, na een paar uurtjes werk ziet de tuin er al helemaal anders uit en nodigt hij uit tot gezelligheid en een nieuw seizoen!

Tijd voor wat kleur en verse plantjes

Nu heb je een blanco canvas waarmee je aan de slag kunt! Ga langs bij het tuincenter en vul de lege bloempotten met mooie planten of bloemen. Misschien ga je dit jaar wel eens aan de slag met een mini kruidentuin. Zo heb je steeds een leuke voorraad verse kruiden zoals munt of rozemarijn. Ideaal voor in een cocktail of bij de barbecue!

Decoreer en breng sfeer met sierkussens en dekentjes

Ook je lounge set tuinstoelen verdienen een nieuwe look. Een paar gezellige dekentjes voor de wat koudere avonden en mooie sierkussens geven je tuin meteen een fleurige uitstraling. Met sierkussens kun je alle kanten uit in je tuin. Van bohemian chic tot kleurige kussens met bloemen of vogels, ze brengen meteen extra kleur aan je tuin! Ben je zelf erg handig? Met behulp van een paar pallets en wat dikke kussens maak je in een handomdraai een heerlijke zithoek!

Sfeerverlichting

Geniet je graag tot ’s avonds laat van de tuin? Vergeet dan zeker niet om wat extra sfeerverlichting te voorzien. Kies voor lichtslingers op zonne-energie. Je hoeft deze niet aan te sluiten aan een stopcontact zodat je ze overal kunt plaatsen. Daarnaast zijn deze lichtslingers bestand tegen alle weersomstandigheden, je kunt ze dus perfect laten hangen. Zo heb je automatisch licht zodra de zon verdwijnt, zonder extra moeite!

Snelle en efficiënte tips voor de tuin

Gedaan met uren schoffelen en onkruid wieden of hard labeur in weer en wind. Met deze eenvoudige tips voor de tuin creëer je in een handomdraai een heerlijke tuin om van te genieten. Laat de zomer en de tuinfeestjes dus maar snel komen!

Ook relevant