Parkeren in Amsterdam-Zuid: een overzicht

Als je regelmatig met je auto door Amsterdam-Zuid rijdt en op zoek bent naar een parkeerplaats zal het je bekend voorkomen: parkeerplaatsen zijn soms moeilijk te vinden. Heb je er een weten te vinden? Dan is het de vraag wat je aan parkeergeld moet betalen en hoe lang je kunt parkeren. Gelukkig zijn er mogelijkheden om vooraf eenvoudig een parkeerplaats in Amsterdam-Zuid te vinden en te reserveren.

Parkeren in Amsterdam-Zuid

In Amsterdam-Zuid moet je ervan uitgaan dat je overal betaalt voor een parkeerplaats. Op zon- en feestdagen kun je in bepaalde delen van Amsterdam-Zuid je auto gratis neerzetten.

In de buurt van winkelcentra is de parkeerduur vaak beperkt tot een of anderhalf uur. Dit is aangegeven met blauwe zones. In andere buurten kan de parkeerduur dan weer maximaal drie uur zijn. Parkeer je in Amsterdam Buitenveldert, dan zijn er veel parkeerplaatsen gereserveerd voor vergunninghouders en bij het Museumkwartier kun je vanwege de aanwezige horeca veel drukte verwachten in de weekenden en avonden.

Parkeeropties in Amsterdam-Zuid

Tegenover de grote vraag naar parkeerplaatsen in Amsterdam-Zuid staat tevens een groot aantal parkeermogelijkheden. Dit zijn onder andere openbare parkeergarages. De gemeente Amsterdam beheerd deze of ze zijn in handen van commerciële aanbieders. Het is tevens mogelijk om op straat te parkeren. Voor het vinden van een parkeerplaats maak je gebruik van particuliere parkeerinitiatieven zoals ParkBee. Hiermee vind je eenvoudig een parkeerplaats dicht bij het door jou gewenste adres. Het maakt daarbij niet uit of eenmalig of geregeld parkeert in Amsterdam-Zuid.

Parkeren bij Amsterdam RAI

Parkeren Amsterdam RAI: Er zijn er veel parkeergelegenheden. Omdat het er vrijwel altijd druk is, is het verstandig om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Op deze manier weet je zeker dat je bij aankomst plaats hebt. Daarnaast zie je direct wat je voor je parkeerplaats betaalt.

Sta je al in Amsterdam-Zuid en wil je direct parkeren? Maak gebruik van de app van Parkbee en open een parkeersessie om een locatie in de buurt te zoeken. Vervolgens rijd je naar de gekozen parkeerlocatie en bij de ingang scan je de QR-code, waarmee je parkeersessie wordt geactiveerd. Je rekent het parkeertarief met je telefoon af.

Vooraf een parkeerplaats reserveren kan ook via deze app. In dat geval selecteer je de gewenste datum en de parkeertijden. Je hebt daarbij keuze uit diverse parkeergarages, zoals bij Mercure Amsterdam City voor € 2,55 per uur, bij NH Amsterdam-Zuid voor € 1,50 per uur of op de Eerste Jan van der Heijdenstraat voor € 4,20 per uur.

Moet je regelmatig naar Amsterdam RAI dan sluit je een abonnement af waarmee je onbeperkt voor een vast bedrag per maand parkeert.

Bereikbaarheid en alternatieven

Parkeren Amsterdam-Zuid is via de A10 met de auto bereikbaar. Ga je met het openbaar vervoer, dan reis je naar station Amsterdam-Zuid of Amsterdam RAI. Uiteraard kun je er ook voor kiezen je auto elders in de stad te parkeren en per metro of tram naar Amsterdam-Zuid te reizen.

Kies voor gemak en verzeker je van een parkeerplaats

Het vinden van een parkeerplaats in Amsterdam-Zuid hoeft niet lastig te zijn. Er zijn in iedere buurt parkeerplaatsen waar je je auto neer kunt zetten. Wil je zeker weten dat je een parkeerplaats tot je beschikking hebt? Reserveer deze dan voor het gemak vooraf online.

Ook relevant