Slim inkopen voor uw werkomgeving, waar moet u dan op letten?

Er zijn veel sectoren waarbij logistiek aan bod komt, denk bijvoorbeeld aan kleinschalige winkels, groothandels en enorme distributiecentra. Deze moeten allemaal voorzien worden van materiaal, producten en levensmiddelen. Waar moet u nou opletten om slim in te kopen en hoe haalt u het meeste uit uw investering?

Opstarten, uitbreiden. Wat heeft u precies nodig?

Wanneer u in een opstartfase zit, is uw investering natuurlijk groter dan wanneer u kiest voor een uitbreiding. Laat u adviseren wanneer u deze nieuwe stap zet, zodat specialisten met u mee kunnen kijken naar de beste keuzes voor uw logistieke indeling. Of het nou gaat om uitgebreide distributiecentra, groothandels of kleinere winkels, specialisten weten precies wat u nodig heeft en hoe u de ruimte zo efficiënt mogelijk kan inrichten.

Wanneer u een uitbreiding gaat doen van uw huidige inrichting moet u op veel aspecten letten. Wat heeft u precies nodig? Welke producten sluiten daarbij aan? Wat is de beste positie? En zo zijn er nog veel meer vragen. Kruizinga biedt een breed scala aan producten en oplossingen aan voor elke sector waarbij opslag- en transportmiddelen worden gebruikt. Kruizinga.nl biedt verschillende mogelijkheden om u te helpen met bijvoorbeeld de inrichting voor uw magazijn, het creëren van overzicht in uw werkplaats of het kiezen van de juiste opslagmaterialen voor binnen en buiten.

Wat vaak een belangrijk onderdeel is, zijn stellingen. Hierin wordt van alles opgeslagen, ten toon gesteld of klaargezet voor verzending. Er zijn veel verschillende type stellingen, met ieder hun eigen kenmerken. De één is meer geschikt voor het opslaan van grote goederen, terwijl de ander makkelijk in te delen is voor kleine producten en materialen. Elk type stelling kunt u op maat bestellen, zodat deze perfect in de omgeving past.

Veiligheid en gezondheid

Waar u ook op kunt, en in sommige gevallen op moet letten zijn keurmerken, zo zijn er materialen en producten met een keurmerk. In sommige omgevingen worden keurmerken vereist. Denk bijvoorbeeld aan de levensmiddelenindustrie, UN CE/UN/TÜV keurmerken en certificeringen. Het is van belang dat u op de hoogte bent van alle benodigde certificeringen. Naast veiligheid en zekerheid voor uw producten, is de veiligheid voor uw werknemers ook van belang. Zorg ervoor dat de werkomgeving zo ergonomisch mogelijk is ingericht. Maak gebruik van bijvoorbeeld palletwagens, magazijnwagens, verstelbare werktafels en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Soms zijn het hulpmiddelen voor kleine, eenvoudige handelingen, maar alle beetjes zorgen voor een hoop lichter en ergonomischer werk.

Kruizinga.nl helpt u graag bij het maken van de juiste investering, zo worden onder andere gebruikte goederen aangeboden en is huren ook een optie. De gebruikte goederen gaan eerst langs een strenge inspectie en worden eventueel hersteld om de kwaliteit te waarborgen. Op deze manier zijn de gebruikte goederen nog van goede kwaliteit en geschikt voor een volgend leven. Circulariteit door hergebruik wordt hiermee ook ondersteund.

Ook relevant