Teunie Luijk: alles wat je wilt weten over Teunie Luijk

Teunie Luijk: alles wat je wilt weten over Teunie Luijk

Consuminderen, het is net alsof Teunie Luijk het woord en de levensstijl heeft uitgevonden. Wie is deze vrouw en wat moeten we allemaal over haar leren en van haar leren?

Belangrijke ontwikkelingen in het leven van Teunie:

Start van haar blog

In 2008 is Teunie begonnen met haar bekende blog pagina.

Consuminderen

 

Teunie is het gezicht van de consuminderen beweging in Nederland.

Gezinsmanager

 

Teunie is hoofdzakelijk ‘gezinsmanager’. Ze heeft met haar man Willem 10 kinderen.

Populair boek

Haar boek dat doen we zelf wel is populair en verteld veel over haar leven.

Eenvoudig leven

Wie is deze vrouw en wat doet ze allemaal? Eigenlijk doet ze alles zelf. Van het bakken van brood tot het maken van wijn en het breien van kleren. Ze doet alles wat met eenvoudig leven te maken heeft.

De faam van Teunie Luijk begon met haar blog. Ze noemde het eenvoudig leven. Want dat was wat ze deed. Een eenvoudig leven leiden en tevreden zijn met wat de familie had. Een zuinig leven zou je kunnen zeggen. Maar dat moest ook.

Teunie en haar man Willem hebben samen tien kinderen gekregen. Zes daarvan wonen nog steeds bij Teunie en Willem in huis. Dat was vast niet makkelijk om zo veel monden te voeden. Daarom ging de familie simpeler en soberder leven. Eenvoudig.

Hoe ze dat heeft gedaan en hoe ze dat tot op de dag van vandaag nog steeds doet, vertelt ze in geuren en kleuren in haar blog. Dat het er allemaal niet tip top uitziet, maakt haar niet zo veel uit. Ze is trots op haar blog en de bekendheid die het heeft gekregen, ook zonder een SEO strategie. Want laten we eerlijk zijn, dat past toch niet Teunie.

Ze begon in 2008 met de blog, geïnspireerd op de Australische blog ‘Down to Earth’. Ze deelt haar tips en haar ervaringen. Dagelijkse dingen en hoe ze het gezin van twaalf man runt. De blog won aan populariteit, maar soms kan Teunie het nog niet geloven.

De blog

De vrouw achter Eenvoudig leven geniet ervan als mensen bezig zijn met consuminderen. De dingen die ze schrijft zijn handig om voor mensen over te nemen en ook thuis zelf te gaan gebruiken.

Ze merkte dat de tips die ze gaf ter harte werden genomen en mensen haar input erg waardeerden. Schrijven deed ze altijd al graag. Twee hobby’s van Teunie zijn dus mooi samengekomen met de blog die ze tot op heden schrijft.

Consuminderen

In de loop van tijd werd eenvoudig leven een levensstijl, meer dan een maatregel die moest gebeuren. Teunie zou nu niet meer anders willen leven. Het maakt haar niet gelukkig om dingen zomaar te kopen. Ze maakt haar eten en bijvoorbeeld cadeautjes liever zelf. Als je met weinig geld iets moois of lekkers maakt, geeft dat voldoening.

Teunie zit al jaren thuis en is de gezinsmanager van de Luijkjes. Maar thuis zitten betekent niet dat je ontwikkeling achteruit gaat. Internet is de grootste schatkamer voor informatie wat dat betreft. Als Teunie zelf wijn wil gaan maken, zoekt ze op internet op hoe dat moet en dan maakt ze het. Of als ze wil gaan breien, zoekt ze op hoe dat moet en doet het stapsgewijs na.

Hoe kan je zelf beginnen?

Consuminderen is eigenlijk heel simpel. Je koopt minder producten uit de supermarkt of winkels en gaat meer producten zelf maken. Heel simpel is misschien wat overdreven, want er komt een heleboel werk bij kijken om eenvoudig te leven. Denk bijvoorbeeld aan je eigen groente en fruit verbouwen. Of je eigen kruiden bewaren, kweken en gebruiken.

Je kan ook beginnen met producten halen bij boeren. Die zijn vaak goedkoper en je helpt boeren er ook mee. Wil je graag meer tips van Teunie lezen en meer weten over een eenvoudig leven en het concept consuminderen, lees dat het boek dat Teunie heeft geschreven: Dat doen we zelf wel!

Brood bakken

In een van haar laatste blogs noemt ze zichzelf het meelvrouwtje. Dat is ze ook wel een beetje. Teunie bakt al haar brood altijd zelf en geeft zelfs workshops in het bakken van brood. Sinds begin 2020 is het gezin verhuisd naar een mooie boerderij waar ze ook een workshopkamer hebben. Voor bijvoorbeeld workshops broodbakken en DIY (Do It Yourself) workshops. Je kan dus ook zelf een workshop volgen van de ultieme meester in zelf doen.

Eigen webshop

In haar eigen webshop verkoopt Teunie nu haar favoriete producten. Ze werk daarvoor veel samen met de locale bedrijven die ze goed kent. Zo kan je fijne bakmixen aanschaffen via Teunies site van een molen uit de buurt. Zo maak je net als Teunie, je eigen taarten en toetjes helemaal zelf. Lekker en eenvoudig. In haar webshop koop je alles wat je nodig hebt om een beetje meer zoals Teunie te leven. Zo helpt ze jou met eenvoudig leven, jij helpt haar met de blog in leven houden en zij helpt de locale bedrijven. Win-win-win.

Eigen boek

De populariteit van Teunie blijft stijgen en haar blog trekt enkele duizenden bezoekers, die graag meer willen weten over haar levensstijl, haar tips en trucjes.

Voor een volledig beeld van het leven van Teunie kan je ook haar boek Dat doen we zelf wel kopen. De jaren aan ervaring van eenvoudig leven hebben geleid tot een kennis waar je een boek mee kan volschijven, letterlijk! Dit boek gaat over hoe je kan beginnen met consuminderen.

Het boek is informatief, inspirerend en bijzonder prettig leesbaar. Teunie volgt de maanden van het jaar in haar boek en vertelt bij elke maand wat je zou kunnen doen om zo veel mogelijk te besparen.

Wassen, strijken, lunchen, zakgeld, brood bakken, taartjes, toetjes, wecken, wijn maken, kortom, alle onderwerpen die je van Teunie gewend bent, komen voorbij in haar boek.

Ook deelt ze af en toe inzichten in hoe ze haar eigen kinderen opvoedt. Zoals bijvoorbeeld Teunies ideale leeftijd voor de kinderen om zakgeld te ontvangen en hoe dat haaks staat op de samenleving zoals wij die kennen. Een must read voor iedereen die graag wil beginnen met consuminderen, zelf dingen wil leren maken en graag wil besparen.

Ook relevant