Tips om je interieur budgetvriendelijk op te knappen

Je interieur opfrissen hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn genoeg manieren om je interieur heel gemakkelijk en goedkoop een opfrisbeurt te geven. In dit artikel geven we enkele kleine en budgetvriendelijke tips om jouw interieur weer hip en trendy te maken.

Geef je interieur een grondige poetsbeurt

Bij een opfrisbeurt in je interieur hoort natuurlijk ook een flinke poetsbeurt. Overal stof en vieze ramen, dat is natuurlijk niet heel fris. Ga daarom lekker aan de slag met een sopje en de stofzuiger, zodat jij huis weer een frisse uitstraling heeft. Het is even werk, maar daarna kun jij ongestoord genieten van een schoon en opgeruimd huis.

Creëer licht

Het creëren van meer licht kan bijdragen een nieuwe frisse look voor je huis. Voldoende licht is de key tot een fris interieur. Niets werkt zo verhelderend als daglicht in je huis. Heb je altijd (rol) gordijnen of raamfolie dat licht tegenhoudt gehad? Probeer dit eens te veranderen.

Verf je muur in een trendkleur

Het schilderen van een muur kan mogelijk een nieuwe look creëren voor je interieur. Kies voor een frisse trendkleur zoals bijvoorbeeld tinten van groen voor een aardse en gezellige look. Of kies voor een lichte kleur zoals een schakering van wit of roze. Deze kleuren in combinatie met veel houtelementen en platen zorgen voor fris en trendy interieur. Als je deze tip wil uitvoeren kies dan altijd voor een goed verfmerk zoals bijvoorbeeld Sikkens, de Sikkens alphtex sf verven zijn ideaal om een accentmuur mee te verven.

Maak meer ruimte voor planten en bloemen

Het is erg gemakkelijk om planten en bloemen toe te voegen aan je interieur voor een nieuwe uitstraling. Geheel naar eigen smaak kan je planten en/of bloemen kiezen die jij mooi vindt passen in het huidige interieur. Daarnaast zorgt het voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Leg een tapijt

Een mooi tapijt kan heel veel betekenen voor je huidige interieur. Simpel, gemakkelijk en relatief goedkoop geef je jouw huidige interieur een make-over door een tapijt te kopen. Ga bijvoorbeeld voor een trendy print of een Perzisch tapijt. De combinatie van een tapijt met meer bloemen en planten en een accentmuur gaan ook perfect samen.

Plaats een eyecatcher stuk

Sommige items in je huis kunnen heel bepalend zijn voor jouw interieur. Denk aan een groot schilderij, een felgekleurde bank of aparte raambekleding. Door deze opvallende zaken te veranderen, geef je je inrichting een kleine opfrisbeurt, zonder al te veel moeite.

Werk lelijke spullen weg

Sommige dingen in je interieur zijn niet heel mooi, maar heb je toch nodig. Denk bijvoorbeeld aan een groot zwart televisiescherm of kabels die langs de muur lopen. Door deze weg te werken door bijvoorbeeld een tv-meubel met deurtjes te kopen, geef je je huis een nieuwe frisse blik en hoef jij je niet meer te storen aan die lelijke zaken in je huis.

Ook relevant