Chique accessoires in huis die duur lijken, maar het niet zijn

Uit cijfers is gebleken dat veel Nederlanders sinds de coronacrisis een stuk meer zijn gaan verbouwen. Zo nam het aantal verbouwing in 2020 met 40% toe ten opzichte van 2019. Het is ook niet gek: in 2020 zat iedereen een stuk meer thuis en binnen en dat zorgt ervoor dat je ook meer tijd om kritisch naar je eigen en inrichting te kijken. Het kan dus zomaar zijn dat je behoefte hebt aan een herinrichting van je huis. Wij begrijpen dat het zomaar kan dat je grote dromen hebt, maar je budget niet altijd even toereikend is. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres, want in dit artikel bespreken we een aantal chique accessoires die er misschien wel heel duur uitzien, maar dit niet zijn.

Gordijnen op maat

Raamdecoratie springt automatisch in het oog, zeker ’s avonds, wanneer men vaak het meest gebruik maakt van raamdecoratie. Wanneer je gebruik maakt van decoratie die perfect op maat is gemaakt voor jouw woning, zoals een Vouwgordijn op maat, zal dit gelijk ontzettend chic staan. Je ziet vaak gelijk dat de gordijnen niet bij de eerste de beste woongigant zijn gekocht,

Hout

Hout in huis heeft vaak een chique uitstraling. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een grote, robuuste houten eettafel die een ruimte direct naar een hoger niveau kan tillen. Ook hout in de badkamer wordt steeds populairder. Hoewel niet alle soorten hout bestand zijn tegen water, wordt er steeds meer gewerkt met andere materialen in een houtlook, zodat het toch mogelijk is om een houtlook te creëren, ook in de badkamer. Ook is hout erg geliefd in de wereld van raamdecoratie, denk bijvoorbeeld maar eens aan een Houten jaloezie voor het raam. Dit heeft een stoere en romantische uitstraling tegelijk, en zal je huis gelijk een stuk chiquer doen ogen.

Kaarsenplateau

Kaarsen geven in elke situatie ontzettend veel sfeer. Voor een intiem diner kun je een paar kleine kaarsjes neerzetten, maar bij een gezellige borrel met vrienden doen lange kaarsen in kandelaars het ook ontzettend goed. Naast dat het praktisch is dat kaarsen licht en warmte afgeven, is het licht wat van het vuur van de kaars afkomst, ook warm. Dit geeft vervolgens direct een warme en gezellige uitstraling aan de ruimte. Tip: wil je je kaarsen wat langer laten branden, gooi dan wat zout op de pit van de kaars. Dit kan zelfs resulteren in dat een kaars dubbel zo lang blijft branden.

Gouden barok spiegel

Een grote spiegel staat an sich al vrij luxueus in huis, maar een grote barok spiegel met een brede gouden rand en mooie ornamenten is al helemaal het toppunt van luxe in huis. Waarschijnlijk omdat grote spiegels met brede gouden randen je meteen doen denken aan een prachtig Frans chateau of iets anders luxueus stammend uit de Gouden Eeuw. Hoewel je grote gouden spiegels vaak in winkels verkocht ziet worden voor 300 euro of meer, kun je ze vaak tweedehands een stuk goedkoper op de kop tikken. Houd dus goed apps als Marktplaats in de gaten!

Ook relevant