Toe aan een nieuw matras? Zo bespaar je op deze grote aankoop!

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je welzijn en gezondheid. Een goed matras draagt hier erg aan bij. Is jouw matras hoognodig toe aan vervanging, maar wil je niet al te veel geld uitgeven aan een nieuw exemplaar? Dan is dit artikel voor jou geschreven! Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op de aankoop van een matras. Lees snel verder om meer te weten te komen.

Onderzoek en vergelijk prijzen

Wanneer je een kijkje neemt op Google vliegen de hoge matras prijzen je om de oren. Maar hoe kies je een matras voor een goede prijs die heerlijk ligt? Voordat je een nieuw matras koopt is het belangrijk om onderzoek te doen. Op deze manier krijg je gemakkelijk een idee van wat een goede prijs is voor een matras. Je kunt besparen door te wachten op aanbiedingen, maar je kunt ook kiezen voor showroommodellen. Zo zit er vaak een flinke korting op de showroommodellen van het merk Auping.

Test in de winkel, koop online

Het is belangrijk dat je een matras eerst test. Je wil natuurlijk een goed matras aanschaffen waar je jaren van kunt genieten. Ga naar een fysieke winkel en test verschillende matrassen uit om erachter te komen welk soort het beste bij jou past. Noteer in de winkel met merk, model en mogelijke specificaties zodat je dit matras online terug kunt vinden. Online retailers bieden matrassen vaak voor een lagere prijs aan vanwege de lage overheadkosten. Bespaar dus geld en kies voor online!

Onderhandel over de prijs

Koop je liever in de winkel? Probeer dan te onderhandelen over de prijs. Hier komt jouw onderzoek van pas. Jouw kennis over de prijzen van de concurrenten van de matrassenwinkel waar je je in bevindt, kan bijdragen aan jouw onderhandeling. Mogelijk leidt deze onderhandeling tot een betere deal dan de oorspronkelijke prijs. Ook kun je vragen of de mogelijkheid bestaat een showroommodel aan te schaffen. Deze worden vaak een lagere prijs op deze matrassen omdat ze al een tijdje in de winkel worden tentoongesteld. Zo hebben de Auping bed showroommodellen vaak tot zo’n 25 procent korting.

Een matras is een aanzienlijke investering, maar met de juiste strategieën kun je gemakkelijk geld besparen. Doe onderzoek, vergelijk de prijzen en wacht op aanbiedingen. Test het matras in de winkel en koop online. Koop je toch liever een matras in een fysieke winkel? Schroom dan niet om te onderhandelen over de prijs. Zo kun je van een goede nachtrust verdienen, zonder dat het je een fortuin kost.

Ook relevant