Waarom Axitec zonnepanelen aanschaffen?

Heb je interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Mooi, want de voordelen die eraan verbonden zitten zijn enorm. Het aanschaffen van zonnepanelen is een ingewikkelde opgave en je moet belangrijke keuzes maken. Voordat je begint met het aanschaffen van zonnepanelen, is het van belang dat je een berekening maakt. Je wilt namelijk weten hoeveel zonnepanelen je nu eigenlijk nodig hebt om je energiebehoefte te vervullen. Je kunt bij je energieleverancier een jaaroverzicht aanvragen, zodat je ziet hoeveel energie je jaarlijks verbruikt. Je kunt op deze manier erachter komen hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt. Een zonnepaneel wekt gemiddeld 350 kWh per jaar aan stroom op, terwijl een gemiddeld huishouden ongeveer 3500 kWh nodig heeft. Dat betekent dat je met 10 zonnepanelen je huishouden kan voorzien van groene stroom. Er zijn natuurlijk diverse merken zonnepanelen waar je uit kunt kiezen, maar waarom nu juist Axitec zonnepanelen? In dit artikel gaan we het hier uitgebreid over hebben en kun je er meer over te weten komen.

Axitec zonnepanelen

Axitec is een zonnepanelen merk wat van oorsprong uit Duitsland komt, echter worden ze tegenwoordig in China geproduceerd wat extra rendabel is. De panelen hebben een lagere kostprijs terwijl ze een hoge kwaliteit hebben. De panelen behoren tot de tier 1 zonnepanelen en dit betekent dat ze een hoog rendement hebben. De panelen van Axitec hebben een TÜV certificering. De TÜV certificering zorgt ervoor dat bij het produceren van de panelen extra aandacht wordt geschonken aan het welzijn van het personeel. Daarbij wordt er extra aandacht besteed aan het milieu tijdens het produceren. De zonnepanelen van Axitec zijn de hele dag actief en kan energie opwekken bij zonlicht, maar ook bij normaal daglicht. Doordat de panelen geproduceerd worden in China is de prijs lager dan je zou verwachten van een Europees merk. Axitec zonnepanelen zijn daardoor een stuk goedkoper en hebben een tier 1 kwaliteit. Het ideale merk voor wanneer je op zoek bent naar tier 1 zonnepanelen voor op je dak. Je kunt altijd nog met een zonnepanelen test uitvogelen welk merk het beste bij je past, ideaal toch?

Wat zijn de eigenschappen van goede zonnepanelen?

Zonnepanelen moeten een hoog vermogen hebben zodat ze meer elektriciteit kunnen opwekken. Je kunt geen resultaat zien van een hoog vermogen wanneer je geen hoog rendement hebt. Het zonlicht dat een zonnepaneel opvangt en daadwerkelijk omzet in bruikbare elektriciteit noemen we het rendement. Bij de meeste zonnepanelen ligt dit tussen de 14% en 19% en je wilt dit zo hoog mogelijk hebben. Daarnaast zijn certificaten en keurmerken ook bepalend bij goede zonnepanelen. Dit betekent dat de zonnepanelen voldoen aan voorwaarden van een bepaalde inspectie. Je kunt in Nederland en Duitsland bijvoorbeeld het keurmerk TUV tegenkomen, deze laat zien dat het vermogen daadwerkelijk klopt. Een van de belangrijkste eigenschappen van goede zonnepanelen is de garantieperiode. Zonnepanelen zijn namelijk een dure investering en je wilt deze beschermen met een lange garantieperiode. Sommige merken bieden tot wel 25 jaar aan garantie en dit maakt een investering in zonnepanelen zo slim.

Ook relevant