Waarom zou je een hoesje voor je telefoon kopen?

Heb jij de schermtijd van je mobiel al een keer gecontroleerd? Misschien schrik je wel van hoelang jij op je smartphone zit. Waar we vroeger een telefoon alleen gebruikte om te SMS-en, bellen en het spelletje Snake te spelen op een onverwoestbare Nokia, is dat vandaag de dag wel een heel ander verhaal. We kunnen eigenlijk niet meer zonder ‘slimme telefoon’ leven. Daar is ook wel wat voor te zeggen, want het tech-apparaat biedt ook zoveel voordelen. Je bent in contact met vrienden, familie en collega’s, kunt een legio aantal spelletjes gratis downloaden, internetten, het weer checken, e-mailen en ga zo maar door. Ben jij die enkeling die geen smartphone heeft of kan jij echt niet meer zonder toestel? Als jij bij de laatste groep hoort, is een telefoon hoesje een must-have telefoonaccessoire. Alleen al om de reden dat hedendaagse smartphones niet onverwoestbaar zijn.  

Een smartphone is kwetsbaar

Sommigen kennen de Nokia 3310 nog wel. Je weet wel, die onverwoestbare, degelijke en betrouwbare Nokia telefoon uit de nineties. Daar had je geen telefoonhoesje voor nodig, al waren er wel verschillende frontjes verkrijgbaar. Maar dat is een heel ander verhaal voor de nieuwe generatie smartphones. Deze toestellen zijn gemaakt van verschillende materialen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn kwetsbaar voor schade. Denk bijvoorbeeld aan schade aan het scherm of de accu, waterschade of krassen op de behuizing. Had je nu maar een telefoon hoesje gehad. Zorg ervoor dat jij niet tot deze club behoort en vroeg of laat een bezoek moet brengen aan een reparatiecentrum. Met een telefoonhoesje is jouw telefoon een stuk betrouwbaarder en slagvaster tegen alledaagse schade. Dat is een hele geruststelling.

Een nieuw uiterlijk

De nieuwe generatie smartphones zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Waar de één vindt dat een telefoonhoesje afbreuk doet aan het design van zijn of haar toestel, mag een andere smartphone juist wat extra opgeleukt worden. Gelukkig kan het eerste probleem gemakkelijk opgelost worden door bijvoorbeeld een transparante case. Maar voor de kleurrijke types onder ons kan een hip dierenprintje of een fel kleurtje nooit kwaad, toch? Neem maar eens een kijkje in de webshop van Casimoda. Ze verkopen bijvoorbeeld iPhone 11 hoesjes in alle kleuren van de regenboog, maar je vindt er ook all-day hoesjes met een minder opvallend design. En voor de prijs hoef je het overigens ook niet te laten. Je kunt een telefoonhoesje voor twee tientjes scoren. Als je jezelf elke maand een nieuw hoesje cadeau geeft, bouw je binnen no-time een leuke collectie op.

Ook relevant