Zo kan je feel good momenten creëren in je eigen badkamer

Een badkamer is een ruimte om heerlijk te ontspannen en voor jezelf te zorgen. In dit artikel geven wij je een paar opties om van jouw badkamer een ontspannen ruimte te maken. 

Aandacht aan jezelf geven vooral na een lange dag werken is iets dat je dagelijks zou moeten doen. Omdat het beneden in de woonkamer soms nogal hectisch kan zijn is de badkamer een uitgelezen plek om een heerlijke spa te creëren. Even alle gedachtes laten varen terwijl je in jouw ligbad geniet. Of ontspannen een paar kaarsjes aansteken. Jouw eigen spa en dat gewoon bij je thuis. 

Stap 1: Ruim op 

Om echt te kunnen ontspannen wil je niet in de bende zitten. Vaak raak je daar alleen maar gestrester van. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze ook wel. Dus voordat je kan ontspannen moet er even flink de bezem door jouw badkamer. Haal alles leeg wat je niet gebruikt. Vouw opnieuw alleen handdoeken op en leg ze op nette stapels. Wanneer je alleen nog de spullen in je badkamer hebt die nodig zijn, is het tijd voor een volgende stap. 

Stap 2: Natuurlijke tinten 

Wist je dat alle spa’s iets met elkaar gemeen hebben. Zo maken ze allemaal gebruik van natuurlijke materialen. Dit kunnen mooie badkamer accessoires zijn die je het gevoel geven dat je heerlijk buiten bent. Denk hierbij aan een mooi natuurlijk kleed op de vloer of wat rietenmandjes. Maar ook de beauty producten mogen best wel van natuurlijke en ecologische ingrediënten zijn gemaakt.  

Stap 3: Fijne verlichting 

Nu de inrichting is gedaan is het tijd om te werken aan de verlichting. Bijna iedere badkamer heeft hetzelfde felle licht. Wanneer je wil ontspannen is dat nu niet echt de fijnste verlichting. Zorg voor natuurlijke tinten, zo kan je andere lampen indraaien, maar je kan ook kiezen voor een lamp in de badkamer. Deze lamp kan je bijvoorbeeld even vanuit de slaapkamer verplaatsen naar je badkamer. 

Wil jij een wat warmere badkamer creëren dan kan je gaan voor kaarsverlichting. Zet op alle hoekjes een mooie kaars die lekker aanzet wanneer je in bad gaat liggen. 

Stap 4: Geuren en verzorging 

Wist je dat ontspanning ook komt door de geur die je inademt. Bij een welness zijn het daarom de etherische oliën de eerste die je ruikt. Hierdoor kan je nog verder ontspannen. Voeg dus wat geurstokjes toe aan de badkamer en geef het een echte spa-sfeer. 

Daarnaast wil je zorgen voor de juiste verzorging. Denk hierbij aan wat badzout of misschien een paar lekkere maskers. 

Stap 5: De details 

Nu jij de badkamer hebt ingericht zit het hem alleen nog in de details. Zorg ervoor dat je een lekker muziekje aanzet. Je telefoon even weg legt en niet let op de tijd. Misschien kan je nog lekker wat te drinken of te eten meenemen richting de badkamer. Dit om even helemaal weg te dompelen in jouw eigen ontspanning. Wat je dan alleen nog hoeft te doen is de deur op slot en het genieten kan gaan beginnen.  

Ook relevant