3 manieren van social media marketing

Social media is een nieuw aspect van een bedrijf, waar toch eigenlijk ieder bedrijf rekening mee moet houden. Het kan namelijk enorm veel opleveren voor vrijwel elk bedrijf, bijvoorbeeld door middel van social media marketing. In deze blog zullen we drie manieren van social media marketing uitlichten. Lees dus snel verder!

  • Wees aanwezig

De eerste vorm van social media marketing is heel simpel: wees aanwezig op verschillende social media. Dit klinkt echter makkelijker dan het is, want het succesvol onderhouden van verschillende social mediakanalen is een taak die snel onderschat kan worden. Via social media heb jij de mogelijkheid om potentiële klanten te bereiken, en te laten zien wat er zoal binnen jouw bedrijf gebeurt. Veel klanten vinden het fijn om een gezicht bij een bedrijf te hebben: social media is hiervoor de ideale oplossing.

  • Creëer een challenge

Als jij meer interactie wil creëren tussen jou en je volgers, is het creëren van een challenge de ideale oplossing. Zet jouw volgers aan om een bepaalde actie uit te voeren met één van jouw producten, creëer er een hashtag voor en je bent er! Een slimme manier om dit te doen is door een winactie te maken: degene die de challenge het best uitvoert krijgt bijvoorbeeld een gratis versie van het product. Door een challenge aan te maken zorg jij voor meer interactie, maar ook voor gratis promotie van jouw product. Je volgers zullen namelijk over jouw product praten zonder er iets voor terug te verwachten.

  • Gebruiker social influencers

Heel sierlijk is het niet, maar social influencers zijn een enorm succesvolle wijze van social media marketing. Social influencers zijn bekende personen, met veel volgers op social media. Zij promoten jouw product voor je, en vragen daar vaak een bepaald bedrag voor. Doordat zij dit op hun social media plaatsen, bereik jij een groot publiek dat jij anders misschien niet zou bereiken. Hun eerste indruk van jouw product zal positief zijn, omdat iemand naar wij zij opkijken, jouw product lijkt te gebruiken. Ideaal dus als jij op zoek bent naar nieuwe potentiële klanten.

Ook relevant