Wat zijn NFT’s en wat kun je ermee?

Digitale objecten kunnen gekoppeld worden aan een eigenaar door middel van NFT’s. Digitaal kunstwerken kunnen online verkocht worden voor soms astronomische hoge bedragen. In de wereld van NFT’s gaat veel geld om, maar wat houdt een NFT in? In dit blogartikel vertellen wij meer over wat een NFT is en wat jij ermee kunt.

Wat is een NFT eigenlijk?

NFT staat voor non-fungible token. Dit is een onvervangbaar en niet-inwisselbaar eigendomscertificaat. Digitaal kunnen deze certificaten worden gecreëerd en gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een afbeelding of gif. Deze objecten zijn weer gekoppeld aan de blockchain. De blockchain is een soort van digitaal kasboek. Op deze manier kan jij laten zien dat een digitaal object jouw eigendom is. Dankzij de blockchain technologie is het voor iedereen mogelijk om te zien wie de eigenaar is van een NFT. Wereldwijd is er een overeenstemming over wie het eigendomsrecht heeft. In tegenstelling tot echt geld, kan je echt geld wel vrij en oneindig voor elkaar inwisselen.

Het plaatsen van NFT’s is daarentegen niet gratis. Om een NFT te plaatsen op een blockchain betaal je wel wat netwerkvergoeding. Dit wordt ook wel GAS genoemd. Dit betaal je met je digitale portemonnee. Deze vergoeding kan erg hoog zijn, soms wel $200 per transactie.

NFT kopen

NFT’s worden vaak vanuit twee motieven gekocht, dit zijn verstand en gevoel. Mensen die een passie of emotie ervaren bij een bepaalde artiest, beroemdheid of community kopen NFT’s voornamelijk op gevoel. NFT kun je kopen met cryptogeld. Om een NFT te kunnen kopen dien je een cryptowallet te hebben. Veel NFT’s worden verkocht door middel van Ethereum. Voor het kopen van crypto raden wij www.anycoindirect.eu/nl aan. Hier kan je verschillende cryptocurrency kopen en verkopen.  

NFT’s gaan voor veel geld

Sommige NFT’s worden voor miljoenen verkocht. In de crypto gemeenschap is er een grote hype om te investeren in een NFT. Dankzij deze gretigheid om in deze activa te investeren, stijgen de prijzen. Door de uniekheid van een NFT is de waarde van deze digitale kunst enorm gestegen. Dit geeft digitale kunstenaars de kans om te profiteren van hun werk.

Ook relevant