4 belangrijke voordelen van digitalisering op het werk

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze pc, laptop, tablet en smartphone. Zowel thuis als op het werk. We gebruiken deze elektronica om onze mail te checken, informatie op het internet op te zoeken, bestanden te maken en te delen en onze social media bij te houden. De papieren krant is passé. Deze transformatie wordt ook wel digitalisering genoemd. Digitalisering heeft zo zijn voordelen, zeker op het werk. Hieronder vind je vier belangrijke voordelen van digitalisering op het werk, en dat is dan slechts een kleine greep…

Minder papierafval = goed voor het milieu

Door informatie digitaal in elektronische vorm op te slaan en toegankelijk te maken, wordt de hoeveelheid papierafval drastisch teruggedrongen. Er hoeven zo minder bomen gekapt te worden en dat is natuurlijk goed voor het milieu en het behoud van de natuur. Een mooi voorbeeld hiervan zijn handleidingen. Steeds vaker worden handleidingen niet meer bij het product gestopt, maar kun je deze digitaal raadplegen en/of downloaden.

Het bespaart tijd en kosten

Misschien nog wel het grootste voordeel van digitalisering op het werk is dat alles gemakkelijk terug te vinden is. Heb je een bepaald document nodig? Je hoeft alleen even (een deel van) de naam van het document in de zoekfunctie in te typen en je vindt direct wat je nodig hebt. Vroeger moest er dan een heel fysiek archief doorgespit worden. Tegenwoordig gaat het allemaal veel sneller en eenvoudiger. 

Om een ander voorbeeld te geven: heb je een openstaande factuur die na het verstrijken van de betaaltermijn nog niet is voldaan? Dan hoef je niet meer langs een traditioneel incassobureau voor het opstarten van een incassotraject, inclusief alle rompslomp die daar bij komt kijken. Met het online incassotraject op https://www.onlineincasso.nl/ bespaar je een hoop tijd en ook kosten. Want tijd = geld.

Overal en altijd toegang

Of je nu aanwezig bent op kantoor of ergens aan de andere kant van de wereld zit, dankzij digitalisering heb je altijd en overal toegang tot de benodigde informatie. Vooral de cloud heeft remote werken een ware boost gegeven. Door in de cloud te werken zijn alle bestanden en applicaties via het internet te openen, waar je ook bent.

Digitalisering maakt automatisering mogelijk

Tot slot maakt digitalisering automatisering mogelijk. Veel mensen denken dat digitalisering en automatisering hetzelfde zijn, maar dit is niet helemaal waar. Digitalisering en automatisering gaan vaak hand in hand. Automatisering zorgt er eigenlijk min of meer voor dat informatie sneller gedigitaliseerd kan worden, door waar mogelijk bepaalde menselijke taken te vervangen door technologie. Dit verkleint de kans op (menselijke) fouten aanzienlijk.

Ook relevant