4 redenen om te kiezen voor glasvezel

Het meest krachtige en snelste internet ooit? Dat is internet door middel van glasvezel. De snelheid is dus sneller dan het licht en de brandbreedte is groter dan dat jij kunt streamen met je Netflix-avonden of game-uurtjes met vrienden. Glasvezel is dé toekomst. Maar we kunnen je nog veel meer redenen om te kiezen voor glasvezel. Dus gaat jouw hartje sneller kloppen van deze krachtige en snelle internet? Lees dan zeker even verder! 

We gebruiken overal internet voor. Om te werken, te ontspannen en om het nieuws bij te houden. Maar dat niet alleen, veel apparaten in huis werken ook op internet. Denk maar aan Google Alexa. We geven je graag 5 redenen waarom jij glasvezel in je huis wilt hebben. De kans is groot dat jij gelijk begint met glasvezel vergelijken.

Glasvezel: internet van de toekomst

  1. Dit hét internet voor alle thuiswerkers 

En thuiswerken doen we nu allemaal massaal. Dus daarom wil je zeker zijn van stabiel en sterk internet. Niemand wil natuurlijk een belangrijke call missen omdat het internet eruit vliegt. En zeker wanneer iedereen gebruikmaakt van het internet thuis, kan het flink veel te voorduren hebben. Je kan sneller downloaden en sneller videobellen. Voordeel op voordeel dus voor thuiswerker. 

  • Het internet van de toekomst 

Er komt een tijd dan is iedereen gebruik aan het maken van glasvezel. Hierdoor kan het goed zijn dat er een tijd komt dat je het niet meer redt met kabel. Dat komt mede doordat kabel zo is gemaakt dat je het internet als het ware deelt met de mensen uit je buurt. Glasvezel is een verbinding van jou alleen. Hierdoor kun je rekenen op stabiel internet. 

  • Meest duurzame manier van internet

Duurzaamheid en internet? Absoluut! Glasvezel is de meest duurzame manier van internetten en dat komt omdat het een heel zuinige manier is van internet van A naar B brengen. Glasvezel werkt door licht. Een heel zuinige manier van stroomsignalen en data-verzamelen. 

  • Stabiel, stabielere, stabielst 

We zeiden het net al, maar dit is echt de meest stabiele internet ooit. En dat is niet alleen leuk en handig. Maar het wordt ook steeds belangrijker. Bijvoorbeeld omdat alles in jouw huis werkt op internet. Denk aan het alarm, de slimme functie van de koelkast en de thermometer. Een moment geen internet betekent dat alle systemen direct van slag zijn. Of nog erger: niet meer werken. Ook daarom is stabiel internet een belangrijk voordeel voor bij je thuis. 

Zitten er ook nadelen aan glasvezel?

Absoluut. Het is niet alleen maar geweldig en te gek. Zo is glasvezel nog niet in alle huishoudens in Nederland beschikbaar. Dat komt omdat de kabels letterlijk nog niet in de grond liggen. Hoe handig internet dan dus ook is, het is niet voor iedereen direct beschikbaar. Al wordt er wel per dag kilometers aan glasvezel neergelegd. Het zal dus niet lang meer duren voordat iedereen het snelste internet thuis heeft. 

Maar dat brengt ons ook direct bij het tweede nadeel. Het is namelijk ook duurder om een glasvezelabonnement af te sluiten. Het is sneller en stabieler, maar daar hangt dus ook een prijskaartje aan. 

Ook relevant