5 Damesmode trends voor de zomer die niet duur zijn

De zomer is een geweldige tijd om je garderobe op te frissen met nieuwe kleren en accessoires. Maar als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen, dan kan het moeilijk zijn om trends te vinden die betaalbaar zijn. Gelukkig is er genoeg damesmode waaruit je kunt kiezen die deze zomer in de mode is én binnen jouw budget past. Hieronder vind je vijf modetrends voor deze zomer.

Denim op denim

In de eerste plaats is het aan te raden om voor denim op denim te kiezen deze zomer. Hoewel dit met aan het eind van de jaren 80 en begin van de jaren 90 razend populair was, heeft denim op denim inmiddels een ware comeback gemaakt. Dit komt doordat je allerlei leuke combinaties kan verzinnen, terwijl spijkerstof ook niet te warm is om in de zomer te dragen. Daarbij zijn de prijzen van jeans kledingstukken meestal niet zo hoog. Dit geldt al helemaal wanneer je voor vintage kledingstukken kiest, waardoor je portemonnee je later dankbaar zal zijn.

Gekleurde broeken

Een andere trend op het gebied van damesmode deze zomer is het dragen van gekleurde broeken. Dit kan bijvoorbeeld felgekleurde cropped jeans zijn, of juist een subtielere pastel variant. Bovendien is dit een makkelijke manier om je look wat meer kleur en leven te geven. Gekleurde broeken kun je goed combineren met een basic top of shirt, waardoor je outfit nog meer opvalt. Bovendien zal deze trend de komende jaren nog blijven, waardoor je meerdere zomers hiervan kunt profiteren.

Maxi-jurken

Verder is een trend die je deze zomer overal terugziet, het dragen van maxi-jurken. Dit sluit aan bij de seventies vibe die je overal ziet dit seizoen. Maxi-jurken zijn er in alle kleuren, materialen en afwerkingen. Daarbij zijn er veel betaalbare varianten te vinden in de meeste kledingwinkels, offline en online. Deze jurken zorgen voor een stijlvolle look die bovendien ook nog eens comfortabel is.

Zomersneakers

Tevens mogen zomer sneakers niet ontbreken in je garderobe deze zomer. Ze geven een sportieve touch aan elke outfit en het voordeel is dat ze vaak goedkoper zijn dan klassieke sneakers. Bovendien passen ze bij vrijwel elke look, van street style tot chic. Plus ze zorgen ervoor dat je de hele dag comfortabel door kunt blijven lopen, wat vooral handig is als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Strohoeden

Tot slot is het aan te raden om een strohoed toe te voegen aan je garderobe. Ze geven elke outfit meteen klasse en stijl en beschermen goed tegen de zon. Daarnaast zijn er verschillende soorten strohoeden beschikbaar, waardoor er voor ieder wat wils is. Strohoeden zijn tijdloos en kunnen elke zomer gebruikt worden, waardoor ze een goede investering vormen. Bovendien hoef je niet per se veel geld uit te geven aan een hoed. Er zijn ook genoeg betaalbare varianten te vinden in de meeste kledingwinkels.

Al met al zijn er genoeg damesmode trends voor de zomer te vinden die je portemonnee geen pijn doen. Voor welk van deze trends kies jij?

Ook relevant