photo of coconut trees on seashore
Photo by Asad Photo Maldives on Pexels.com

De goedkoopste manieren om op vakantie te gaan!

Dat Nederlanders graag een aantal weken op zoek gaan naar plezier en vertier in een ander land, is waarschijnlijk niks nieuws voor je. Dat alles de laatste tijd duurder is geworden, ook niet. Maar hoe kan je nu dan toch nog zo goedkoop mogelijk genieten van een zomervakantie? Wij zochten het voor je uit en nemen je graag mee door een aantal handige tips! Lees snel met ons mee en bereid je voor op jouw goedkope(re) vakantie trip!

Landkeuze

Het land der bestemming heeft veel invloed op de kosten onderaan de streep. Zoek jij de meest toeristische trekpleister uit, zal je hiervan ook snel de financiële gevolgen voelen. Echter, hoef je voor zon, zee en strand, heus niet per se naar het Zuiden van Europa (de toeristische trekpleisters dus). Tegenwoordig zijn landen in het oosten van Europa ook steeds meer hip, hot and happening; kan je zo een zonnige vakantie vieren in Slovenië of Kroatië, waar je een stuk minder zal betalen voor twee weken genieten!

Hoe kom je op je land van bestemming?

Een tweede tip die we je graag op het hart willen drukken, is het uitzoeken van jouw vervoer naar het land van bestemming! Voor sommigen klinkt vliegen als muziek in de oren, anderen prefereren de vrijheid van een auto. Maar heb je wel eens nagedacht over andere opties? Zo kan je natuurlijk alsnog besluiten om met een auto te gaan, maar wellicht zijn er wel (facebook-)vrienden die ook in jouw vakantieperiode richting hetzelfde land willen? Kan je de benzinekosten delen! Of heb je wel eens onderzocht of het mogelijk is om met de trein bij jouw vakantieoord te komen? Per trein reizen kost je wellicht een volledige nacht, maar scheelt vaak wel in de kosten voor de reis zelf!

Tips in het land zelf!

Deze tip gaat vooral op als je geen dief van je eigen portemonnee wil zijn in een land waar ze niet betalen met de euro (zoek dit van tevoren natuurlijk ook altijd even uit!). In een land waar ze met een andere valuta betalen, is het handig om goed te bekijken waar je je geld gaat wisselen. Veel ‘geld-wisselkantoortjes’ vragen een percentage commissie voor het wisselen van jouw geld, waardoor je uiteindelijk minder geld terugkrijgt dan dat het waard is. Soms is het daarom verstandig om gewoon bij een pinautomaat te pinnen, in plaats van naar zo’n kantoortje toe te gaan! Let wel: in sommige landen kan je niet gewoonweg geld pinnen met jouw bankpas en kan van tevoren een credit card aanvragen goed van pas komen!

Ook relevant