Badkamertrends 2024: de must-haves voor een stijlvolle en ontspannen ruimte

Kun je inspiratie gebruiken voor de nieuwe inrichting van je badkamer? Dit moet voor een deel praktisch zijn. Je wilt je er tevens kunnen ontspannen en de sfeer en uitstraling is daarbij belangrijk. Lees hier meer over de badkamertrends voor 2024 voor een stijlvolle inrichting.

Rust en harmonie met natuurlijke materialen

Een opgeruimde badkamer zorgt voor rust en dat draagt bij aan een ontspannen gevoel. Het verwerken van natuurlijke materialen draagt daar ook aan bij. Vaak zie je een terugkerend patroon in het materiaal. Dat kan bij hout zijn, zoals bij de deuren van badkamerkasten, de planken waar je handdoeken op legt of als blad van het wastafelmeubel. Een warme houtkleur geeft je badkamer een rustieke uitstraling. Daarnaast is een hang toilet al enkele jaren een must in iedere badkamer.

Voor een moderne inrichting is er in 2024 voldoende mogelijkheid om met natuurlijke materialen te werken. Denk aan een natuurstenen vloer, elementen van marmer of een natuurstenen waskom.

Haal de natuur in je badkamer met groene accenten

Zelfs als je niet een complete badkamerrenovatie op de planning hebt, kun je toch je badkamer er weer als nieuw uit laten zien. Dat doe je bijvoorbeeld met verschillende badkameraccessoires. Een natuurlijke sfeer bereik je door de toiletaccessoires en de accessoires voor de wastafel in dezelfde kleur te kiezen. Groen geeft een verrassend effect. Het is een frisse kleur en het is rustgevend.

Kies de accessoires in matchende groentinten zodat de toiletmat, de prullenbak en toiletborstelhouders met elkaar in harmonie zijn.

Relaxte badkamerverlichting voor een ontspannen sfeer

Goede verlichting mag natuurlijk niet ontbreken in je badkamer. De trend voor 2024 past goed bij je doel om de ruimte sfeervol te maken. Je doet dit bijvoorbeeld met inbouwspots die je in het plafond aanbrengt. Deze stel je af op je wensen, van een heldere verlichting tot gedimd licht. Lampen met een rookglazen kap hebben een gezellige uitstraling en zorgen voor een behaaglijke verlichting. Dit zijn bijvoorbeeld hanglampen die je midden in de ruimte hangt.

Houd je van verschillende kleuren en afwisseling? Kijk dan eens naar gekleurde verlichting die in de spiegel of de kraan is geïntrigeerd. Dat geeft een ander zicht op de inrichting en kleuren, als oranje, groen of blauw, hebben bovendien een ontspannende uitwerking.

Populaire badkamermeubels

Hoe je de badkamer inricht, is uiteraard afhankelijk van de ruimte die je hebt. Maak voordat je aan de verbouwing begint, een duidelijk ontwerp waarin je alle noodzakelijke elementen een plaats geeft. Wil je zowel een douche als een bad, of ga je voor een ruime inloopdouche en moet er een nieuw toilet komen? Om ruimte te besparen kies je voor een hang toilet. Dat is gemakkelijk in het onderhoud en het ziet er ook nog eens mooi uit.

Een goede basis als uitgangspunt voor je inrichting

De ontspannen sfeer in je badkamer bepaal je voornamelijk door de kleuren en de materialen die je gebruikt op elkaar af te stemmen. Ga bij de meubels eveneens voor een uniforme uitstraling, zodat je ook hiermee de rust creëert die je voor ogen hebt. Heb je een rustige basis? Dan is het, ook in 2024, geen enkel probleem om dit te combineren met kleurrijke accessoires of verlichting en behoud je toch de relaxte sfeer.

Ook relevant