​​Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van elektrische verwarming?

We zitten natuurlijk het liefst allemaal altijd in een lekker verwarmd huis. Helaas is dat niet meer zo vanzelfsprekend, zeker niet nu de gasprijzen enorm gestegen zijn. Wat veel mensen de laatste jaren overwegen is het gebruik maken van een elektrische verwarming. Dit type verwarming is een heuse trend van de laatste jaren. Maar, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een elektrische radiator? In dit artikel sommen we de belangrijkste punten voor je op.

Mee met de tijd

Als het aan het huidige kabinet ligt, dan zal er veel minder gas gebruikt moeten gaan worden. Zo zal binnen 20 tot 30 jaar ons land voor het grootste deel gasvrij moeten zijn. Door zelf te kiezen voor een elektrische verwarming draag je hier al aan bij en doe je een investering voor de lange termijn. Dat maakt dat je een slimme investering doet door te kiezen voor een elektrische verwarming – je gaat er waarschijnlijk ontzettend veel jaren plezier van beleven.

Duurzaam

Duurzaamheid is een hot topic de laatste jaren en dat is.zeker niet voor niks. Het is heel belangrijk dat we om de aarde blijven geven en daarom moeten er soms wat andere keuzes gemaakt worden. Denk aan recycling, minderen met vlees eten, minder lang douchen, maar ook: duurzamer verwarmen. Met een elektrische verwarming doe je dit. Zo draag je dus bij aan een betere (en groenere) wereld.

Goedkoop

Naast bovenstaande punten is elektrische verwarming ook nog eens ontzettend goedkoop. Dat is het al, maar volgens experts is de verwachting dat elektriciteit de komende jaren nog veel goedkoper zal worden. Zo kan elektriciteit bijvoorbeeld ook al steeds vaker duurzaam worden opgewekt, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Wanneer je je eigen zonnepanelen hebt, kun je naast zelf duurzaam energie opwekken ook je eigen huis verwarmen met je eigen gestookte energie. Dat klinkt goed, toch?

Mogelijk in kleine stapjes

Je hoeft natuurlijk niet in één keer over te stappen op een volledige elektrische verwarming. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen beginnen met een elektrische verwarming te gebruiken als bijverwarming. Je kunt het dan, indien je het positief ervaart, altijd nog uitbreiden en elektrische verwarming als hoofdverwarming gebruiken. Ook daar is een elektrische verwarming enorm geschikt voor.

Ook relevant