Besparen op je boodschappen zonder jezelf iets te ontzeggen

Besparen heeft altijd maar weer een negatieve klank. Dat komt vooral doordat mensen denken dat ze van alles moeten laten om geld over te houden. Dus niet dat lekkere stuk kaas kopen bij de kaasboerderij en gewoon weer gaan voor de goedkope (en minder lekkere) kaas van de supermarkt. Niet een uitgebreide rijsttafel bestellen bij het plaatselijke Chinese restaurant maar heel secuur kijken naar wat er gegeten zal gaan worden. Toch zijn hier oplossingen voor te bedenken.

Besparen op je boodschappen kan ook zonder minder lekker te eten

Bestel gewoon die lekkere kaas bij de kaasboerderij en nog een extra stuk voor je partner. Bewaar deze kaas in kaasdozen en je hebt er veel langer plezier van. De leftovers van de Chinese maaltijd bewaar je in diepvriesbakjes en zo kun je er nog een of zelfs twee keer van eten. Uiteindelijk ben je dan zelfs goedkoper uit! Natuurlijk zul je even moeten investeren in goede kaasdozen en diepvriesbakjes, maar het is echt de moeite waard.

Kook eens voor 4 als je maar met z’n tweeën bent en bewaar twee porties in de vriezer. Zo bespaar je ongemerkt steeds wat geld.

Hoe weet je wat wat is in de vriezer

Weet je dat nog van vroeger? Dat het altijd weer een verrassing was wat er uit de vriezer kwam? Wij noemden dat, thuis, verrassingsbakstenen. Want diepgevroren eten lijkt allemaal wel een beetje op elkaar. Zo kon het gebeuren dat je dácht dat je goulash aan het ontdooien was, maar dat het toch pastasaus bleek te zijn. En andersom. Er is een simpele manier om dit te voorkomen.

Leg in één van je keukenlades een rol schilderstape en een stift. Vul je diepvriesbakjes met het voedsel dat je wilt bewaren en plak, op het deksel, een stukje tape. Schrijf daarop wat de inhoud van dit bakje is. Voor de volledigheid kun je er ook de datum nog opzetten. Zo kun je altijd weer een lekkere maaltijd vinden in je vriezer.

Gebruik diepvriesbakjes tegen voedselverspilling

Misschien ben jij wel gewend om het voedsel dat je wilt invriezen in een zakje te bewaren. Maar dan is de kans op “vriesbrand” best heel groot. Vriesbrand wil zeggen dat delen van je bevroren voedsel helemaal uitgedroogd raken. Dit wordt nooit meer lekker. Om dit te voorkomen is het écht beter om diepvriesbakjes aan te schaffen die goed afgesloten kunnen worden. Een ander voordeel van deze bakjes is dat je ze gewoon in de magnetron kunt zetten om ze, met inhoud en al, te ontdooien.

Ook relevant