Geniet meer en langer van seks

Het is de bedoeling dat je van seks geniet, het liefst zo lang mogelijk. Helaas is dat eenvoudiger gezegd dan gedaan. Premature ejaculatie is bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem onder mannen. Ze komen te snel klaar waardoor hun partner amper de tijd heeft om te genieten. Zonde, aangezien je hiermee een hoop intimiteit met je partner kwijtraakt. Want seks is niet alleen een doel op zich. Het is ook een manier om je relatie op andere vlakken te versterken. Er zijn oplossingen voor te snel klaar komen. Wanneer jij een van de mannen bent die weleens te snel klaarkomt, dan doe je er goed aan om die door te nemen.

Voorkom stress tijdens seks en in het dagelijks leven

Wanneer je weet dat de kans bestaat dat je voortijdig klaarkomt is seks eenvoudigweg minder prettig. Je ervaart stress en bent bang dat het weer gebeurt. Dat heeft alleen maar een averechts effect. Want door veel stress kom je sneller klaar. Dat geldt overigens niet alleen voor spanning en nervositeit tijdens seks. Maar alle stress uit het dagelijks leven neem je mee de slaapkamer in. Wanneer je bijvoorbeeld depressief of overspannen bent, presteer je minder goed en is de kans groter dat je te vroeg klaarkomt een stuk groter.

Oefening baart kunst

Een voor de hand liggende methode om je orgasme uit te stellen is door te oefenen. Het begint al bij de instelling. Veel mannen masturberen met als enige doel om snel klaar te komen. Terwijl dat bij seks met een partner eigenlijk nooit de bedoeling is. Probeer tijdens het masturberen de ervaring van seks met een ander zo goed mogelijk te simuleren. Neem dus rustig de tijd. Daarnaast is het stoppen met stimulatie vlak voor het orgasme een goede methode om je uithoudingsvermogen te vergroten. Seks is iets wat je kunt oefenen. Maak daar gebruik van om beter te worden in bed. Vind meer informatie over technieken waarmee jij je orgasme uitstelt.

Gebruik nooit medicamenten om je orgasme uit te stellen

We sluiten dit artikel af met een waarschuwing. Op het internet tref je allerlei middelen aan die het mogelijk maken om je orgasme uit te stellen. Dat is vrijwel allemaal onzin. Sterker nog, een deel van deze middelen zijn slecht voor de gezondheid. Ze hebben bijwerkingen en er is eigenlijk nooit bewezen dat ze je echt minder snel laten klaarkomen. Daarnaast zijn er ook nog pillen die op geen enkele manier effect hebben. Die zijn dus niet gevaarlijk. Maar ze kosten je wel geld zonder dat je er ook maar iets aan hebt.

Ook relevant