beste spaarrekening 2020

Beste Spaarrekening 2020 – Haal de hoogste rente voor je spaargeld

Sparen is een van de meest verstandige dingen die je maar kunt doen. Je moet nu eenmaal wel wat geld opzij zetten voor de tijden dat je het nodig hebt. Doe dit dan op de beste spaarrekening voor het optimale resultaat. Misschien dat je van plan bent om te sparen voor een auto of dat je in de toekomst een huis wilt kopen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je geld onder je bed te leggen, maar dit is niet echt een voor de hand liggende keuze. Het is veel verstandiger om een spaarrekening te openen. Zoals je wel kunt zien aan de naam is een spaarrekening een rekening waarop je geld kunt zetten om te sparen. Er zijn verschillende soorten spaarrekeningen. Je kunt kiezen voor een vrij opneembare spaarrekening, hierbij kun je altijd bij je geld. Je kunt echter ook kiezen voor een deposito rekening. Deze rekening houdt in dat je jouw geld voor een langere tijd vast zal zetten. Hieronder laten wij je meer zien over het openen van een spaarrekening.

Top 5 spaarrekeningen van dit moment

  1. Dela spaarrekening

Als je op zoek bent naar een vrij forse rente dan is het op dit moment mogelijk om naar Dela te gaan. dankzij hun speciale spaarplan ben je in staat om ruim 2% rente te boeken op jaarbasis. Dit is echt een stuk meer dan de andere aanbieders op dit moment. Dit spaarplan maakt het een stuk makkelijk om veel geld bij elkaar te zetten, geld wat ook nog eens geld zal verdienen door de hoge rente. Wel is het belangrijk dat je weet dat dit bedrag niet zal vallen onder het depositogarantiestelsel. Er zitten dus meer risico’s aan dan bij de andere opties in dit artikel.

  • Lloydes Bank

Deze aanbieder heeft de op een na hoogste rente. Hou er rekening mee dat deze spaarrekening echt een stuk veiliger is dan de optie van hierboven, bij deze optie krijg je dan ook wel garantie als de bank mogelijk om zou vallen. Je krijgt op dit moment bij deze aanbieder een rente van 0,20%. Dit is meer dan je bij de reguliere banken zou krijgen momenteel. Mocht je meer informatie willen over deze aanbieder dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij hen op de site, hier staat namelijk alles op wat je maar nodig kunt hebben.

  • Leaseplan bank

Deze bank heeft op dit moment een prima flexibel spaarplan met een vrij hoge rent. Je krijgt op dit moment bij deze bank een rente van 0,15%. Dit is minder dan de optie van hierboven. Echter is het voordeel van dit plan dat je jouw geld makkelijker kunt opnemen. De werkwijze is namelijk een stuk flexibeler. Mocht je dus het geld op je spaarrekening nodig hebben dan kan je hier eenvoudig bij, zonder dat je hiervoor extra kosten zal moeten maken om het op te kunnen nemen. Dit is aan te merken als een aanzienlijk voordeel.

  • NIBC Direct

Deze aanbieder biedt dezelfde rente als die van Leaseplan. Op andere vlakken komt de spaarrekening van NIBC direct nagenoeg overeen. Het is een prima aanbieder die bekend staat om een goede service. Zo wordt er altijd een afspraak ingepland als je dit wilt om te bekijken wat je in de toekomst mogelijk met het spaargeld wilt gaan doen. Voor het spaargeld kun je zelf bepalen hoeveel je op de spaarrekening zet en wanneer je de bedragen graag wilt overmaken. Een prima spaarrekening die volledig naar behoren werkt.

  • Knab spaarrekening

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor een Knab spaarrekening. Deze spaarrekening heeft een relatief lage rente in verhouding tot de bovenstaande opties, deze is momenteel 0,11%. Het voordeel van deze aanbieder is echter wel dat het een super toegankelijk platform is. Je hoeft geen minimale storting te maken, hierdoor kan iedereen aan de slag met sparen. Door de flexibele rekeningen is het mogelijk om op ieder moment over jouw geld te beschikken. Meer informatie kan je terugvinden op de site van Knab zelf.

Keuzegids: waar op letten bij het openen van een goede spaarrekening?

Voordat je gelijk naar de bank rent om een spaarrekening te openen is het van belang dat je het nadere onderzoek doet. Het is nu eenmaal wel de bedoeling dat men uitkomt bij een spaarrekening die aansluit bij wat hij of zij zoekt. Hieronder zijn een aantal handige zaken voor je onder elkaar op een rijtje gezet die je mee kunt nemen:

  • Het risico en de rente

Zoals we al even hebben laten zien zitten er tussen de verschillende banken een groot verschil tussen de diverse hoogtes van de rente. Hoe kan het zijn dat de bank een rente aanbiedt van 2% en de andere van 0,2%? Dit heeft te maken met het risico. Over het algemeen is het zo dat hoe lager de rente zal zijn, hoe veiliger het is om daar je geld op te zetten. Dit is natuurlijk een beetje kort door de bocht, maar het is een goede richtlijn om vanuit te gaan. Je zal dus een afweging moeten maken voor jezelf. Wil je graag meer rendement verdienen en meer risico lopen? Of wil je graag wat veiliger sparen en wat minder rendement verdienen? Dit is een keuze die jij alleen voor jezelf kan maken.

  • De looptijd van de rekening

We hebben al kort verteld dat er verschillende soorten spaarrekeningen zijn om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een spaarrekening waar je vrij geld kunt opnemen, maar je kunt ook kiezen voor een rekening die voor een bepaalde periode vaststaat. Als je kiest voor deze laatste optie zal je na moeten denken over de looptijd van de lening. Hoe langer je de rekening open houdt, hoe meer geld je kunt verdienen. Echter kan het goed zijn dat je het geld op de korte termijn nodig zal hebben. Sta hier dus zeker even bij stil bij het kiezen van een goede spaarrekening.

Ook relevant