De beste hoge kwaliteit computer setup voor weinig geld 

Voor je werk heb jij een goede set up nodig. Zo wil de juiste computer, muis, toetsenbord en beeldscherm. Maar alles eromheen telt ook mee. Wij geven je tips voor een goede set up voor weinig geld. 

Je kan je setup tegenwoordig via veel kanalen op een goedkope manier aanschaffen. Zo ben je met een ritje naar de Ikea al op de helft. Maar is dit allemaal wel zo ergonomisch? Wij zochten nog even verder en kwamen er bijvoorbeeld achter dat een zit/stabureau fantastisch werkt. Ook heb je verticale muizen die beter en ergonomischer werken dan de muis die nu op je bureau ligt. Wist je trouwens dat niet alleen de ergonomische set up belangrijk is, maar ook de aankleding er omheen voor je concentratie. 

Verticale muis 

Met een gekantelde muis staat je arm in een ontspannen houding. Veel mensen krijgen door veelvuldig gebruik van een verkeerde muis RSI-klachten. Bij ergowerken kan je ergonomische computermaterialen krijgen, zo ook verticaler muizen. Je arm zit niet alleen in een betere positie, je lichaamshouding is wordt ook sterk verbeterd met een verticale muis. Plus het staat nog eens stoer bij je set up ook. 

Budget tip: Vanaf 37 € heb je al een verticale muis. Dit scheelt je uiteindelijk misschien wel torenhoge fysio kosten. 

Zit-stabureau

Wanneer je veel achter het bureau zit is het slim om te gaan voor een zit- en stabureau. Je kan hem zelf instellen zoals je wil. Je hebt deze bureaus ook elektrisch. Dan hoef je niets anders te doen dan op een knopje te drukken en je bureau kan je instellen op de juiste hoogte. Je ziet ook steeds meer mensen die een kleine loopband aanschaffen zodat ze tijdens het staan ook nog eens fit kunnen blijven door te gaan lopen. 

Budget tip: Wil je nu goedkoper uit zijn? Koop het blad voor je zit- en stabureau dan los. Je kan deze gemakkelijk zelf op maat maken als je een beetje handig bent. Zo bespaar je al snel honderden euro’s. 

Laptop standaard 

Het belang van een goede laptop standaard is heel groot. Want hierdoor ga je automatisch rechterop zitten. Een laptopstandaard kan heel compact zijn waardoor je hem makkelijk mee kan nemen in je rugzak. Zo zal je ook tijdens meetings altijd netjes rechtop zitten in plaats van dat je constant met een gebogen nek zit. 

Budget tip: Met de juiste kabel sluit jij je laptop aan op een extra beeldscherm. Dit scheelt je de aanschaf van een extra computer. 

Extra beeldscherm 

Wist je dat er een reden is dat je kiest voor een extra beeldscherm. Het maakt niet alleen je set up een stuk professioneler, maar het zorgt er ook voor dat je ergonomischer gaat werken. Zo kan je een extra beeldscherm namelijk op hoogte instellen. Vaak heb je hiervoor speciale beugels die je kan monteren op je bureaublad. Zet hem op de jusite hoogte dat je altijd recht op kijkt en niet met een gebogen rug.

Budget tip: Kies voor een twee-in-1 standaard. Hier kan jij je laptop en beeldscherm op vastmaken. Deze zijn vaak stukken goedkoper. 

Ook relevant