Tips voor het bieden van steun

Helaas komt het nu eenmaal vaker voor dat er iemand in je omgeving ziek is. Dit kan gaan om een tijdelijk griepje, maar daarnaast kan dit ook een wat ergere ziekte zijn. Het is voor die persoon natuurlijk helemaal niet fijn om ziek te zijn. Toch kun je het niet van degenen afnemen, maar steun bieden kan gelukkig altijd. Alleen hoe kun je dat op een goede manier doen? Hieronder lees je verschillende tips die je hopelijk verder helpen om de juiste steun te bieden!

Tip 1: Laat iets bezorgen

Op het moment dat iemand erg ziek is, bestaat de kans sneller dat je niet bij die persoon langs kunt. Hierbij kun je dan dus ook niet iets persoonlijk geven, maar om toch op een goede manier steun te kunnen bieden, kun je iets laten bezorgen. Je kunt dan denken aan een beterschapsmand laten bezorgen, maar daarnaast heb je nog vele andere opties. Je kunt het namelijk ook klein houden en alleen een kaartje sturen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat je zelf leuk vindt en waar je je fijn bij voelt. 

Tip 2: Ga op bezoek

Op bezoek gaan is altijd een goede optie wanneer iemand ziek is. Hierbij laat je echt op een persoonlijke manier je steun zien. Voor iemand die ziek is, kunnen de dagen al snel hetzelfde worden. Extra leuk is het dus als er iemand langskomt, waarbij je het even over hele andere dingen kunt hebben. Door het op bezoek gaan bij de zieke persoon, laat je zien dat je de tijd en moeite neemt om wat van je te laten zien en horen. Dit is vaak erg fijn en zeker goed om te doen. 

Tip 3: Bel of stuur een appje

Hierboven heb je kunnen lezen dat het een goede optie is om op bezoek te gaan. Ook heb je al kunnen lezen dat het niet altijd mogelijk is om langs te gaan. Wanneer het niet mogelijk is om bij de zieke persoon langs te gaan, kun je de keuze maken om iets te laten bezorgen, maar natuurlijk kun je altijd bel of app contact houden. 

Het is namelijk voor de zieke persoon wel zo fijn en leuk als je af en toe iets van je laat horen. Hierbij kun je bijvoorbeeld vragen stellen over hoe het met de persoon gaat, maar soms kan het voor iemand die ziek is ook juist fijn zijn om over hele andere onderwerpen te praten. De reden hiervan is dat ze op dat moment dan even niet bezig hoeven te zijn met hun ziekte en ergens anders aan kunnen denken. 

Tip 4: Ga samen iets doen

Je kunt er ook voor kiezen om samen iets te gaan doen. Hierbij ligt het er wel heel erg aan hoe ziek de persoon is. Wanneer de persoon die ziek is de tijd en ruimte heeft om met jou erop uit te gaan, kan dit erg leuk zijn. Hierbij kun je beide de gedachte op andere dingen zetten en samen veel lol en nieuwe herinneringen maken. 

Ook relevant