De nieuwste trends in slaapkamerinrichting voor weinig geld

Toe aan een nieuwe look voor je slaapkamer? Maar mis je eigenlijk het budget om uit te pakken met een dure slaapkamerinrichting volgens de laatste stijl? Gelukkig hoeft een mooi slaapvertrek niet duur te wezen. Dit zijn tips om een leuke slaapkamer te krijgen voor weinig geld.

1. Werk met de natuur

Ongelakt hout, zachte warme grijstinten, manden van rotan. Mensen voelen zich thuis bij een slaapkamerinrichting met natuurlijke materialen en kleuren. De combi van vredige tinten en speelse vormen zorgt voor een hoog welzijnsgevoel én een langere slaaptijd. Zelfs als het niet écht natuurlijk is – laminaat met steenlook, imitatie linnen gordijnen – straalt zo’n slaapkamer toch onbewust harmonie uit.

Een extra voordeel is dat oorspronkelijke materialen vaak minder duur zijn dan plastic en metaal. Schaf dus budget meubeltjes aan bij een prijsvechter. Neem een kijkje bij een kringloopwinkel voor leuke spulletjes van wilgentenen. Of ga hardcore en maak zelf je katoenen gordijnen, houten nachtkastje of wollen vloerkleed van ruwe materialen!

2. Wees slim met meubelen

Meubels zijn duur, en de slaapkamer staat er vol mee. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op nachtkastjes, kledingkasten en op de grootste vijand van je budget – een goed bed.

Om te beginnen kan je voor je slaapkamerinrichting meeliften op de trend van upcycling. Oude, afgebladderde meubels met krassen en deuken zien er niet aantrekkelijk uit. Maar met wat uurtjes werk, het gebruik van een stevige schuurmachine en een nieuw laagje (betaalbare) lak zien ze er weer uit om van te snoepen. Een leuk gerestaureerd meubelstuk ziet er vaak zelfs beter uit dan het origineel!

Een tweede manier om veel voor weinig te krijgen is door voor tweedehands spullen of meubels die uit de mode zijn te gaan. Er zijn veel websites die tweedehands bedden aanbieden. Voor een prikje kan je hier een kingsize bed scoren waar eigenlijk niets mis mee is. Prima nachtkastjes vind je op Marktplaats en vergelijkbare sites, en nu de boxspring-rage een beetje voorbij is, vind je zo’n all-in-one bed voor een zacht tarief bij de opkoper terug.

3. Er gaat niks boven levende planten

In het verlengde van de natuurlook: ook je slaapkamerinrichting mag planten bevatten. Zorgt zelfs voor een aangenamer klimaat door de hogere vochtigheid, zodat je mond en keel ’s nachts niet uitdrogen. En telkens doorgroeiende planten maken van je slaapkamer een levend geheel. Ze zijn niet duur – en als je mazzel hebt, kan je (bijna) gratis stekjes krijgen van vrienden en andere plantenliefhebbers!

Kies voor planten die snel groeien en die tegen een stootje kunnen. Makkelijke tropische kamerplanten zoals gatenplant, Epipremnium en Zamioculcas hebben grote, mooie bladeren die de hele kamer direct opvrolijken. En vetplanten zoals cactussen, aloë en Sansevieria doen het prima, zelfs als je ze weken lang vergeet water te geven.

Heb je echt geen groene vingers? Of houd je gewoon niet van planten? Dan kan je altijd nog gaan voor een woeste look met kale baksteen, steigerhouten planken, een industrieel nachtkastje en metalen lampen.

4. Maak je slaapkamer persoonlijk

Er is eigenlijk geen intiemere plek dan het vertrek waar je tien uur kwetsbaar, bewusteloos, in de meest waanzinnige dromenlanden verblijft. De plek waar je je partner liefhebt, met huisdieren en kinderen knuffelt en de beste plannen voor de toekomst bedenkt. Zo’n plek wil je helemaal van jezelf maken.

Maak je slaapkamer helemaal van jou door mooie herinneringen in je slaapkamerinrichting op te nemen. Ansichtkaarten, lieve berichtjes en foto’s op een prikbord. Vakantiesouvenirs van je mooiste reizen op een speciale tafel. En een selectie van de meest inspirerende kunstwerken die je hebt in de vensterbank.

Om de boel een beetje prikkelarm te houden, combineer je een woest schilderijtje of mozaïek met zwarte nachtkastjes en grijze vloerbedekking. Het beste van dit alles: je hebt waarschijnlijk al een mooie verzameling persoonlijke items, dus deze inrichting kost je geen cent!

Ook relevant