Desenio: alternatieve design poster winkels online

Last van lege kale muren in je woning? Dan is een gallery wal dé ideale oplossing. Maar er komt nogal wat kijken bij het maken van een mooie gallery wall. Welke posters ga je ophangen? Voor wat voor kleuren ga je? Hoe groot gaan de posters zijn? Past het allemaal bij elkaar? En wat voor lijstjes kies je? Wij helpen je met deze blog een eind op weg!

De sfeer van posters

Poster zijn echte sfeermakers voorin je huis. Waarschijnlijk heb je posters in het interieur al bij meerder bloggers voorbij zien komen. Van inspirerende quotes tot stijlvolle fashion posters, urban jungle en mooie vintage posters. Alles kan en alles mag.

Waar koop je posters?

Online zijn er veel verschillende posterwinkels. Zoals de online webwinkel Desenio. Hier verkopen ze allerlei verschillende posters op. Maar dit zijn vaak wel de ‘standaard’ posters. Je kunt natuurlijk ook gaan voor originele kunst aan de muur. Vaak is dat jammer genoeg niet echt een prijsje dat voor iedereen is weggelegd. Gelukkig zijn er nog een hoop andere alternatieven om toch aan mooie betaalbare kunst te komen en wij delen ze graag met je. Wil jij graag iets origineels aan je muur, maar wil je daar niet de volle mep voor betalen? Lees dan snel verder.

5 tips!

Tip: ga niet voor het echte werk, maar voor een print van het kunstwerk. Zulke prints, maar ook betaalbare kunst van (nog) onbekende kunstenaars, zijn op verschillende websites te vinden. Bekijk deze vijf voorbeelden eens!

 1. Saatchi
  Op de website van Saatchi kun je heel handig filteren op prijs, maar ook op soort kunst. Prints, schilderijen, collages of fotografie, het is er allemaal te koop.
 2. Etsy
  Etsy is een wereldberoemde webshop. Bijna alles wat je kunt bedenken is er wel te koop! Iedereen kan op Etsy een eigenlijk ‘winkeltje’ beginnen en daardoor is de website uitgegroeid tot een verzamelplaats van (jong) talent.Ga eens op zoek naar posters op Etsy. Ze hebben een ontzettende ruime keuze. Zo bieden sommige mensen originele zeefdrukken van kunstenaars aan of prachtige vintage poster.
 3. Society6
  Society6 is een fijne webshop met prints voor aan de muur, maar ook voor op een douchegordijn, kleden, klokken of servies. Kies een mooi ontwerp uit wat op allemaal verschillende soorten ondergronden geprint kan worden.
 4. Art
  Wil je toch heel graag échte kunst aan de muur? Neem dan eens een kijkje bij Art. Hier kun je kiezen uit héél veel kunst.
 5. Minted
  Ben je op zoek naar hippe en grafische vormen? Dan ben je bij Minted aan het goede adres. Hier hebben ze heel hippe posters.

Hoe maak je een gallery wall

Nu heb je de posters die je wilt, maar ze moeten natuurlijk ook opgehangen worden. Het is best een klusje om een mooie Gallery Wall te creëren in huis. Zoiets gaat niet over één dag. Allereerst zoek je de perfecte muur uit in huis, dan zoek je je artwork uit en bepaal je de ‘vorm’ die je lijsten bij elkaar krijgen, en dan moet je alles ophangen. Wij zetten een stappenlijst voor je klaar.

Stap 1: Kies je artwork

De eerste stap is natuurlijk het belangrijkst. Voor wat voor stijl wil je gaan? Wil je allerlei verschillende posters? Ga je voor weinig kleur en grafische vormen? Wil je iets in een bepaalde kleur, zijn er items die je graag in je Gallery Wall wilt verwerken (palmbomen, een bepaald dier etc?) of wil je een specifieke style aanhouden (Vogue-ish, vrolijk en gekleurd, moderne kunst, zwart-wit foto’s, African, Asian, vintage?). Schrijf het even op en maak vooral gebruik van de zoekfuncties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest. Hier kun je een bord aanmaken en daar allemaal ideeën voor een gallery wall inzetten. Zoek meerdere printen bij elkaar en ga vervolgens op websites kijken of je die of iets soortgelijks kunt vinden.

Het is ook belangrijk om tijdens je zoektocht naar posters na te denken over de lijsten die je eromheen wilt doen. Het geeft rust op je muur om alle werken in dezelfde soort en kleur lijst op te hangen. Als je allemaal verschillende lijsten kiest is dat natuurlijk ook erg mooi en speels, maar dan is het aan te raden om voor een passe-partouts te gaan zodat het geheel niet te rommelig oogt. Kijk bijvoorbeeld eens bij IKEA, Action of Xenos voor mooie lijsten, die helemaal niet duur hoeven te zijn.

Stap 2: creëer je gallery wall

Dit is misschien wel het lastigste gedeelte. Hoe ga je het ophangen. Onze tip is om hier eerst goed over na te denken. Je kunt hier goed websites als Picmonkey.com gebruiken. Dit is een soort online Photoshop. Ga naar ‘overlays’ en klik dan op de knop bovenaan ‘add your own’. Nu kun je al je artworks inladen. Verschuif ze, pas de grote aan en verplaats ze net zo lang totdat jij vindt dat ze mooi zijn. Je ziet vanzelf wanneer er een poster uit de toon valt bij de andere, wanneer je iets nodig hebt met meer of minder kleur en of de ‘vorm’ kloppend is.

Vind je het moeilijk om dit helemaal vanuit het niets te doen? Maak dan gebruik van een template. Typ op Google in ‘Gallery Wall Templates’ en je vindt honderden voorbeelden van hoe jij posters kunt rangschikken. Nu hoef je jouw posters er alleen nog in te verdelen en je hebt jouw eigen gallery wall gemaakt.

Als laatste kun je nog inspiratie opdoen bij mensen die thuis al een gallery wall hebben. Veel posterwebsite laten foto’s zien van happy costumers. Je kunt de posters in huis natuurlijk boven de bank ophangen, maar je kunt ook gaan voor een hele andere muur. Hang de posters rondom de televisie, in de gang bij binnenkomst etc. Wees creatief!

Stap 3: ophangen

Als je posters binnen zijn, lijst ze in en leg ze vervolgens op de vloer of tafel in exact dezelfde formatie als je template. Kies nu één poster als uitgangspunt, bij voorkeur de bovenste of middelste. Hier begin je mee en vervolgens hang je hier de overige posters omheen.

Wat heb je nodig?

 1. Potloodje
 2. Rolmaat
 3. Boormachine
 4. Plugjes en schroeven
 5. Hamer
 6. Schroefboormachine of schroevedraaier
 7. Ladder
Ook relevant