De laatste trends op het gebied van vloeren

Woningliefhebbers verdiepen zich graag in de laatste trends op het gebied van interieur. Hiervoor kun je magazines lezen, tv programma’s kijken (zoals VT wonen – weer verliefd op je huis) of advies vragen bij interieurexperts of binnenhuisarchitecten. Trends zijn namelijk continu in ontwikkeling en zelden hetzelfde voor lange tijd. Benieuwd wat de laatste trends zijn op het gebied van vloeren en vloerplaatsing? Wij hebben onze vijf favorieten op een rij gezet.

Visgraatvloeren

De visgraatvloer is misschien wel de meest populaire vloer van de afgelopen jaren. Deze bijzondere vloer geeft een huis direct een luxueuze uitstraling en is de meest trendy vloer van het moment.

Een vloer van laminaat

Een vloer van laminaat, bijvoorbeeld laminaat van Kwantum, is een vloer bestaande uit meerdere onderdelen van hout. Deze autenthieke vloer heeft daarom af toe wat extra liefde nodig. Wanneer laminaat namelijk langdurig in contact komt met water, zal het uit gaan zetten en gaan krullen. Dat betekent wanneer er ooit lekkage zal komen in je huis, je wellicht ook de hele vloer zal moeten vervangen – wat waarschijnlijk een duur grapje zal worden.

brown wooden bench near window

Pcv vloeren

Ook pvc vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt onder andere omdat ze weinig onderhoud vereisen, ze lang meegaan (en dus duurzaam zijn) en ook nog eens geluiddempend werken! Het fijne aan dit type vloer is dat je hem op talloze manieren kunt krijgen, bijvoorbeeld met een laminaat-look of juist in tegelstructuur. Vaak is niet eens te zien dat het geen echt laminaat is.

Stenen vloer / gietvloer

Er zijn ook steeds meer mensen die kiezen voor een vloer van natuursteen, zoals een mooie vloer van marmer. Ook gietvloeren, zoals een betonnen gietvloer, worden steeds populairder. Het grote voordeel van dit soort vloeren is dat het heel makkelijk schoon te houden is en weinig onderhoud vereist.

Diagonaal gelegde vloer

He diagonaal leggen van een vloer, zoals bij mooi laminaat, geeft een ruimte direct een elegante en chique uitstraling. Deze unieke en trendy legwijze maakt elke ruimte direct bijzonder stijlvol en geeft een optisch verlengd effect aan een ruimte. Daarnaast is het creatief omgaan met standaard materialen, omdat je elk type vloer op speelse wijze kan leggen op deze manier.

Ook relevant