Deurstop: 5 meest originele deurstoppen

Als we het hebben over een ondergewaardeerd gebruiksvoorwerp dan komen we toch wel snel uit op een deurstop. Een ander woord voor deurstop is ook wel een deurstopper of een deurbuffer. Noem het zoals je wilt, maar in elk huis kan een deurstopper wel gevonden worden en kan het zijn ding wel doen. In deze blog laten we jou de meest originele deurstoppen zien en vertellen we jou meer over dit handige gebruiksvoorwerp. Lees dus zeker even mee! 

Wist je dat er een moment was dat de deurstopper is ontworpen. Hiervoor duiken we terug naar het jaar 1963. Het was Steve North die lelijke plekken achter de deurkruk zag. Hij gebruikt eerst een elleboogbeschermer om een heel simpel exemplaar te maken. Maar deze zorgde voor lijmsporen op de muur waardoor hij iets anders bedacht, namelijk een metalen stop met een beschermkussen van rubber. Dit hele apparaat kon op de muur geschroefd worden. Hierna zijn er natuurlijk nog vele deurstoppen bedacht, waaronder de 5 originele deurstoppen die we verder op in deze blog aan jou zullen laten zien.

Waarom een deurstop?

Laten we eerst eens even dieper in gaan op de deurstop. Want waar dient dit gebruiksvoorwerp nu eigenlijk voor? Een deurstopper zegt het natuurlijk eigenlijk al: het is een voorwerp dat de deur stopt. Maar waarom is dit zo handig om te hebben? Een deurstopper heeft een aantal voordelen, waaronder dat een deurstopper ervoor zorgt dat bijvoorbeeld de deurkruk de wand achter de deur beschadigt of dat plotseling een deur dichtslaat met alle gevolgen van dien als er ergens anders in huis een deur open wordt gezet. Daarnaast is er nog iets waar veel mensen niet over na denken maar wat wel belangrijk is als we het hebben over een deurstop. Soms kan het zo zijn dat kinderen met deuren gaan spelen, waardoor ze de kans lopen om vingers of teentjes tussen de deur te krijgen. Iets dat je natuurlijk absoluut niet wilt dat er gebeurt. Daarom is het handig om de deur te beveiligen met een deurstopper.

Er zijn drie verschillende soorten deurstoppen te onderscheiden, namelijk:

  1. Een verplaatsbare deurstoppen die je voor de deur kan zetten zodat ‘ie niet verder open of dicht kan
  2. Een deurstop die je achter de muur monteert op de plek waar een deur tegen de muur aan komt
  3. Een deurstop aan de deurklink vast, zodat ‘ie altijd op de juiste plek tegen de muur terugslaat 

Deurstoppen worden van heel veel verschillende soorten materialen gemaakt, denk bijvoorbeeld aan hout, rubber, plastic maar ook van katoen. Vaak worden ze machinaal gemaakt en kun je heel veel soorten krijgen. Bijvoorbeeld deze 5 meest bijzondere die wij voor jou hebben geselecteerd. Houd er rekening mee dat een deurklem een andere functie heeft dan een deurstopper. Een deurklemmer is vooral bedoeld om kinderen uit een bepaalde ruimte te houden. Deurstopper doet dat niet direct. 

Umbra Buddy deur

Deze grappige deurstopper is zo ontworpen dat het niet lijkt alsof er een klein vriendje vast zit onder je deur. Het is dan ook het kenmerkende beeldje van Umbra, het Buddy-beeldje. Deze fantasierijke deurstopper helpt je natuurlijk om de deur te openen. Het product is gemaakt van zacht aanvoelend rubber dat thermoplastisch is. Hierdoor zal de deurstopper niet slippen of krassen maken op je deur of vloer. Iets wat je natuurlijk wel graag wilt voorkomen. De deurstopper is anti-slip waardoor je 100% kunt vertrouwen op je deurstopper. Het beschermt dus anderzijds ook je vloeren. En het is ook nog eens leuk om weg te geven als bijvoorbeeld cadeau voor mensen die net samenwonen. 

Bekijk hier de Umbra Buddy deur

Deurstopper touw 

Dit is een heel mooie en decoratieve deurstopper. Hij is grond en is gemaakt van sisal-touw. Met een grote lus kun je hem verplaatsen als je dat wilt. En je hebt door deze deurstopper natuurlijk nooit meer deuren die ongevraagd dichtslaan. En met een beetje geluk kiest je kat ook nog voor het scherpen van zijn nagels voor deze deurstopper in plaats van je nieuwe bank! De kleur is bruin en het materiaal is dus touw. Dit kun je omschrijven als de kleur bruin of beige. Het gewicht is 0,2 kilo. Dit lijkt misschien niet zoveel maar is genoeg om een deur tegen te houden.

Bekijk hier deze deurstopper touw

Stoppy de rode deurstopper 

Deze deurstopper kun je toevallig ook gebruiken voor een raam. Ideaal! Zo hoef je niet bang te zijn dat kindervingertjes tussen de deur terecht komt. De kleur is dus rood en de rest is gemaakt van rubber. Op deze manier kun je op een veilige manier alles openhouden of juist dicht natuurlijk

Bekijk hier de Stoppy deurstopper

Dierenstopper Alpaca 

Deze leuke alpaca heeft maar weinig onderhoud nodig hoor! En houd ondertussen voor jou alle deuren open. Het gewicht is 1 kilogram en het formaat 30 bij 35 centimeter. Het materiaal is 100% polyester. 

Bekijk hier de dierenstopper Alpaca

Deurstopper Duo Kabouters

Deze gezellige set deurstoppers komen in een duo jouw kant op. En als je ze ziet dan begrijp je dat ook wel. Dit kabouterstelletje is heel schattig en houdt alle deuren en ramen open die jij maar wilt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. De afmeting is 27 centimeter hoog en het gewicht is 0,5 kilogram. Heb jij ruimt voor deze gezellige kabouters? Ze komen graag jouw kant op!

Bekijk hier de deurstopper duo kabouters  

Ook relevant