Deze 5 witgoed producten kan je beter tweedehands halen 

Wil jij nieuwe witgoed producten halen? Denk dan nog even na, want tweedehands is misschien wel een slimmere keuze. Bekijk hier welke 5 witgoed producten jij beter tweedehands kan kopen. 

Alles in de wereld wordt steeds duurder. Van eten in de supermarkt tot elektronische producten als wasmachines en koelkasten. Maar dit zijn nu net de producten die ieder huishouden nodig heeft. We noemen dit vaak witgoed, maar wist je dat je witgoed ook heel goed tweedehands kan kopen. Zo zijn er witgoeddealers die een oude wasmachine opkopen en deze vervolgens voor jou opknappen. Op deze manier heb jij een goedkope wasmachine in huis voor een kleine prijs. 

1.    Wasmachine

Misschien niet dagelijks, maar je zal een wasmachine wel vaak genoeg gebruiken. Voor ‘’grote wasjes kleine wasjes’’. En wat nu als jij voor minder dan €200,- al een hele goede tweedehands wasmachine in huis kan halen. Wanneer je hem via, via koopt dan kan het zijn dat er toch nog wat mis mee is. Zorg er dus voor dat je goed kijkt of er nog naar gekeken is. Hiervoor heb je refurbished. Onder andere witgoed producten worden dan door een expert nagelopen en waar kan wordt er nog een beetje extra aan gesleuteld. Slim dus om een wasmachine niet nieuw maar tweedehands te kopen. 

2.    Koelkast

De nummer twee in deze lijst is een logische. De koelkast is namelijk het nummer twee witgoed product dat jij in huis hebt. En dit zijn vaak dure aankopen. Waar een nieuwe wasmachine soms als tegen de €1000,- aan kan kosten is dat niet anders met een koelkast. Terwijl je ook tweedehands koelkasten met een goed energielabel voor een zachte prijs kan halen. Een ander voordeel is dat ze bij een betrouwbare inkoper vaak ook nog de deur uit gaan met twee jaar garantie. 

3.    Vaatwasser

Het is toch wel een beetje een luxeproduct, maar in steeds meer huishoudens draait de vaatwasser net zo veel overuren als een wasmachine. Wist jij dat het gebruiken van een vaatwasser minder energie kost dan een vaat met de hand te doen. Dit komt omdat een vaatwasser veel efficiënter werkt. Wil je nog wat extra voor het milieu doen, dan kies je voor een tweedehands vaatwasser. Zo doe je dubbel en dwars wat goeds. 

4.    Extra vriezer 

Je hebt een flinke schuur, en iedere keer maar weer heb je kliekjes over. In de keuken heb je een combi koelkast met een vriezer, maar die drie lades zitten eigenlijk altijd vol. Het kan dan vriendelijk zijn voor de portemonnee om een extra vriezer te kopen. Maar niet als die vriezer nieuw is natuurlijk. Maar gelukkig staan er genoeg tweedehands vriezers op het internet die wachten op een nieuwe schuur om in te staan.  

5.    Fornuis

Als laatste in de rij is er een onderdeel in de keuken dat iedereen gebruikt. Misschien wil jij wel veranderen van gas naar inductie. Dan kan je natuurlijk kijken naar een nieuwe inductieplaat, maar we weten allemaal hoeveel geld dit kost. Een tweedehands of refurbished fornuis is daarom een ontzettend goede keuze. Je bent niet de enige want steeds meer mensen halen tweedehands producten. 

Ook relevant